Jump to content
  • Announcements

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Sign in to follow this  
Pancerny

Jakim aparatem fotografujecie?

Jakim aparatem fotografujecie?  

40 members have voted

1. 1.

• 1 Analogowym kompaktem
      0
    • 2 Analogową lustrzanką
      6
    • 3 Cyfrowym kompaktem
      10
    • 4 Cyfrową lustrzanką
      8

Recommended Posts

Pancerny   

Może trochę rozruszają się fotograficy. Pytanie jak w ankiecie.

P.S.-Dzięki Capricornus za konsultacje.

Tylko klisza i lustrzanka na początku był to świetny aparat produkcji radzieckiej – Zenith (czysta mechanika i szalenie wytrzymały, polecam wszystkim początkującym) teraz Nikon wzrok już nie ten. ;)

Bejdak   

Ja robię również analogową lustrzanką i również Nikonem - konkretnie F80S.

Jest niezwykle ergonomiczny, wszystkie przyciski są bardzo wygodnie rozmieszczone. Ponadto bardzo sprawnie ostrzy i ma doskonały pomiar światła. W dodatku niewiele waży i można do niego dokupić mnóstwo akcesoriów.

Minusem jest zasilanie - trzeba dokupić baterypacka, bo baterie CR-123A kosztują ok 30 zł za komplet i bardzo szybko się zużywają.

Robie zdjęcia tylko i wyłącznie na slajdzie, ale mam zamiar przerzucić się na czarno-biały negatyw.

Pancerny   

Moim narzędziem "do tworzenia sztuki fotograficznej" jest kompakt cyfrowy, Nikon Coolpix L-12. Zoom optyczny x3, cyfrowy x4. A mogłem trochę poczekać z kupnem, gdyż cena mojego aparatu poleciała mocno w dół, a zasięgu cenowym są teraz lustrzanki cyfrowe.

[ Dodano: 2008-05-21, 00:42 ]

Witajcie w klubie Nikon!!!

Estera   

Ja nie jestem w tym klubie...Moim narzędziem jest Canon EOS 500N.

Witajcie w klubie Nikon!!!
Ja nie jestem w tym klubie...Moim narzędziem jest Canon EOS 500N.

To zmień w końcu Nikon to Mercedes wśród aparatów fotograficznych. :roll: ;)

Jestem kompletnym amatoremi i laikiem, nie znam się na tym zupełnie, posługuję się cyfrową maszyną o nazwie Panasonic Lumix DMC ZF7 :razz:

Estera   
To zmień w końcu Nikon to Mercedes wśród aparatów fotograficznych.

Nie chcę ;) Lubię swój aparat i mam zaufanie do Canona. Jestem przyzwyczajona do tego aparatu.

Granat   

Ja bawię się fotografią ;) Próbuje zrobić takie zdjęcie żeby było jak najzabawniejsze i unikatowe ( np. zdjęcie przez butelkę po winie ;) ) Służy mi do tego aparat Sony Lumix ( niestety modelu z pamięci nie podam )z 8 krotnym zoomem optycznym i chyba 4 cyfrowym ( ale co z tego jak jakość wtedy jest jak w telefonie komórkowym - starszym )

Edit : Nie Sony a Panasonic xD I model to DMC - LZ5

Estera   
To zmień w końcu Nikon to Mercedes wśród aparatów fotograficznych.

Z analogowego Canona przerzucam się jedynie czasami na lustrzankę Olympusa :wink:

A ja jestem całkowitym amatorem i ma fujifilm finepix j10 ; ) Pięknie wygląda, ma zaledwie 20 mm. szerokości, jest lekki, a cena do jakości zdjęć oszałamiająca i na moje fotografowanie wystarczy.

Shrek63   

Z "analogów" od ponad 30 lat uzywam Exy... jest bezbłędna, choc dośc archaiczna. Jej rok produkcji to 1954, czyli mozna już ją wpisać na "listę zabytków".

Z "cyfry", od kilku lat używam "kompakta" Fujifilm S9600 wraz z niewielkim doposażeniem. Niejedno "lustro cyfrowe" nie potrafi zrobić co ten, niby-kompakt

Lu Tzy   

Ja sie bawie z Lumixem LZ28. Prawie kupilem Minolte a700, ale sie puknalem w czolko. Teraz czekam, az Minolta a350 znajdzie sie w sensownych granicach cenowych.

PS. Mowie o aparatach znanych pod marka Sony, ale jako wredniak wole uzywac terminu lepiej okreslajacego wytworcow.

FSO   

Witam;

mam trzy aparaty z tego jeden na niedawnej emeryturze; i dwa body [jedno do kolorowego, drugie do cz - b] z kompletem [prawie] obiektywów

1. Fed - 3 [emeryt]; dalmierzowiec; na nim się uczylem wszystkiego...

2. Praktica MTL 5 B

3. Revueflex [to samo co Praktica, tylko wersja exportowa do "Zachodnich" w jakimś tam czasie...]

4. Obiektywy: 28 mm ; 50 mm ; 135 mm; 240 mm; do tego: makro, konwerter 3 x. Kupione czekam aż przyślą: 200 mm i 300 mm. Typowy film 36/100 zwykle Fuji, choć ostatnio bywa różnie.

pozdr