Jump to content
  • Announcements

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Jakie periodyki czytasz?

Periodyk jaki czytam to:  

68 members have voted

1. 1.

• Polityka
      7
    • Wprost
      10
    • Newsweek
      6
    • Przekrój
      0
    • Focus
      4
    • Wiedza i życie
      1
    • CDA/Click ect.
      1
    • Pani Domu/Tina/Naj ect.
      0
    • Auto Świat/Motocykl ect.
      0
    • Angora
      4
    • Inny jaki?
      5

Recommended Posts

Gnome   

A ja sobie "Wprost" czytam chociaż ostatnio jakby mniej mi się podoba ton wypowiedz,i ale ogólnie lubię ten styl pisania. Od czasu do czasu "Newsweek" jak mnie coś szczególnie zainteresuje to samo z Focusem.

sargon   

Najczęściej (bo codziennie ;) ) czytam Głos Wielkopolski - w pracy do śniadania jak ulał.

Prócz tego zacząlem czytać Ancient Warfare, a jak jestem u kolegi to zawsze przeglądam/ "czytam jak coś ciekawego jest" CDA.

Poza tym zastanawiam się czy nie wznowić prenumeraty "Wiedzy i życia" i "Świata nauki".

Najlepszym periodykiem jest oczywiście www.ego.riki.pl ;)

Oprócz tego czytam głównie Wprost, chociaż ostatnio coraz rzadziej, bo przerzuciłem się na gazety codzienne.

Regulus   

Wprost - moim zdaniem bije o głowe konkurencje. Jak już wspomniał Albinos, Mazurek&Zalewski oraz Rybiński rządzą. Newsweek jest jakiś miałki i bez charakteru, zaś Polityka to taka Wybiórcza tyle, że w wersji tygodniowej. Czyli zestaw poglądów i ludzi, których nie trawią i które budzą u mnie politowanie.

Ja tam lubię naukowe gazety typu Focus i Focus Historia (mam prenumeratę 8) 8) 8) )

Czasem jeszcze Wprost ale rzadko. A z takich Bruków to Super Expres ponieważ w Piątki jest chyba najlepszy program telewizyjny a w soboty jako dodatek są "tajemnice świata"

Albinos   
a nie są?

Nie są.

Od zawsze chyba są naukowymi no sorry popularno-naukowe niech ci będzie

Nie niech mi będzie, tylko to jest różnica pomiędzy pismem naukowym (jak choćby CQ), a popularnonaukowym (jak Focus Historia). Tego nie powinno się mieszać.

jak choćby CQ)

Super. Tylko ze ja uczę się Angielskiego od 3 lat w szkole (2 godziny w tygodniu) więc moja znajomość Angielskiego to około 2/10. Więc muśże poczekać aby ta gazetę czytać

Albinos   
Super. Tylko ze ja uczę się Angielskiego od 3 lat w szkole (2 godziny w tygodniu) więc moja znajomość Angielskiego to około 2/10. Więc muśże poczekać aby ta gazetę czytać

A jaki ma to związek z faktem, iż Focus i jemu podobne to pisma popularnonaukowe, a nie naukowe? Zresztą w Polsce jest trochę pism fachowych, wystarczy trochę poszukać.