Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/

Rekomendowane odpowiedzi

gregski   

Zając i niedźwiedź złapali złotą rybkę.

Ta mówi: "Puśćcie mnie a spełnię każdemu z was po trzy życzenia."

"Ja chcę aby w całym lesie były same niedźwiedzice i tylko ja jeden niedźwiedź" -prosi misiu.

BUM -TARA-BUM!

Zrobione!

"A ja chcę crossowy rowerek" -prosi zając.

BUM -TARA-BUM!

Jest rowerek.

"Ale ty gupi zając jesteś!" - śmieje się miś - "A ja chcę aby w całym kraju były same niedźwiedzice i tylko ja jeden niedźwiedź" - pada drugie żądanie.

BUM -TARA-BUM!

Zrobione!

"A ja chcę super kondycję!" - prosi zając.

BUM -TARA-BUM!

Zrobione!

"Ale ty gupi zając jesteś!" - śmieje się ponownie miś - "A ja chcę aby na całym kontynencie były same niedźwiedzice i tylko ja jeden niedźwiedź" - pada trzecie żądanie.

BUM -TARA-BUM!

Zrobione!

"A ja chcę aby miś był pedałem" -prosi zając, wsiada na rower i chodu!

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Zając przyjeżdża do piekarni Misia.

- Macie suche bułki? - pyta Zając

- Nie - odpowiada Misio

Na drugi dzień sytuacja się powtarza i Misio postanawia zostawić dla Zająca trochę bułek.

Zając znów przyjeżdża do piekarni i pyta tak jak zawsze:

- Macie suche bułki?

- Tak

- To po coście tyle napiekli!?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
gregski   

Głupi dowcip mi się przypomniał i to zupełnie bez powodu.

Mały Helmut przegląda z dziadkiem album ze zdjęciami rodzinnymi.

- Dziadku, a kto to jest ten pan z tym śmiesznym wąsikiem co stoi na trybunie?

- A to jest Hitler, bardzo zły człowiek. Wywołał wojny z wieloma państwami. Przez niego zginęło bardzo dużo ludzi. Wiele zła narobił.

- Dziadku a tu na dole to kto tak maszeruje w tych brunatnych mundurach?

- A to tacy skauci.

- Dziadku, przecież to ty idziesz w tym pochodzie w pierwszym szeregu! Masz rękę podniesioną do góry z dłonią w stronę tego złego człowieka! I coś krzyczysz. Dlaczego trzymasz tak rękę i co krzyczysz?

- Ja krzyczę do tego złego człowieka "Hola, hola Hitler!" i pokazuję ręką żeby tak nie robił!

Edytowane przez gregski

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Odpowiadając secesjoniście: Nasredin by przegnać młodzież zakrzyknął do nich, że w porcie rozdają za darmo jabłka.

Ulicznicy tym prędzej tam pognali. Nasredin przez krótką chwilę rozkoszował się ciszą po czym się zastanowił i zadał sobie pytanie: "A co jeśli rzeczywiście - rozdają?"... i tym prędzej sam pognał do portu.

W pewnym państwie wysoko postawiony urzędnik państwowy, zajmujący się kwestiami finansowymi, miał zapełnić wakujące się stanowisko jego sekretarza. Na liście potencjalnych kandydatów były raptem dwie osoby. Pierwszemu kandydatowi urzędnik zadał pytanie: "Ile to jest dwa razy dwa?". Ten błyskawicznie udzielił odpowiedzi, że: cztery. Drugi z kandydatów na takie samo pytanie, po krótkim namyśle, odrzekł, że to zależy: "jak sprzedaję to pięć, ale jak kupuję to już trzy".

Zatem którego z tych panów zatrudniono?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Oczywiście - żadnego z nich, zatrudnił swego zięcia.

To anegdota opowiadana przez David Daube na pewnym spotkaniu którego gościem był minister finansów Wielkiej Brytanii, nie trzeba dodawać, iż ów minister "przypadkowo" zatrudnił swego zięcia na podobnej posadzie.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta