Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Roshnise

Euro 2008

Moim zdaniem Mistrzem Euro2008 będzie:  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Hiszpania
      10
    • Niemcy
      3
    • Nie mam zdania
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Holandia zagrała 2 mecz na nieziemskim poziomie.

Futbol totalny zamienił się w kontratak totalny. Mają superszybkich, genialnie wyszkolonych technicznie, taktycznie, a do tego kreatywnych piłkarzy.

Mają van der Saara i mają tego Boulhaouruza, który był nie do przejścia.

Coś niesamowitego, Francja na kolanach 4:1! Z Włochami 3:0, to co będzie z Rumunią?

Ps. Tofik pewnie uzna, że Francja była lepszą drużyną, a Holandia popełniła masę błędów w obronie :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Zacznijmy od Włochów. Mecz pod względem widowiska dobry, szkoda, że Pirlo grał jak na swój poziom bardzo słabo. Camoranesi bez fajerwerków, Toni już lepiej, Cassano miał kilka niezłych zagrań, del Piero średniawo, Grosso bardzo dobrze zarówno w obronie jak i w ataku, stoperzy grali już lepiej (pewnie dlatego, że byli inni :roll: ), Zambrotta popełnił błąd, ale ogólnie grał nieźle. Perrotta niewidoczny, de Rossi kilka niezłych podań no i to by było na tyle.

Na szczęście Holendrzy wygrali, Włosi nie są bez szans. Mecz w wykonaniu Holendrów lepszy niż z Włochami, Boulhaouruz skutecznie chronił swą drużynę przed kontrami rywali. Do tego w końcu wszedł Robben i od razu są efekty. Po jego bramce oniemiałem.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

No cóż, jako kibic reprezentacji Francji mogę tylko pogratulować Holendrom. Chapeau bas Panowie. Piękna gra, naprawdę cudowna. A do tego szalenie skuteczna. Van Nistelrooy, Robben, van der Sar, Boulahrouz, Sneijder czy też van Persie pokazali, jak się gra. Aktualnie w Europie podobnie zagrać potrafią tylko Manchester United i Chelsea Londyn. Z reprezentacji na chwilę obecną najbliżej Portugalczykom.

Mecz wspaniały, dla mnie absolutnie numer 1 obecnego Euro. Gdyby Francuzi byli trochę skuteczniejsi w ofensywie może byłoby jeszcze piękniej. A sytuacje na strzelenie bramek mieli. Szkoda zwłaszcza tej sytuacji Henry'ego po podaniu Maloudy i niepodyktowanego karnego. Mogłoby być wówczas 1:1, a tak... Nie ma co gdybać, Holandia pokazała klasę i na chwilę obecną jest głównym faworytem do końcowego sukcesu. Teraz ciekaw jestem czy z Rumunią zagrają na pełnym gazie, czy odpuszczą im i pozwolą wyeliminować Francuzów i Włochów. Niemniej mecze 3 kolejki zapowiadają się wspaniale.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Momentem kluczowym było to 2:1 myślałem, że się skończy 2:2, bo Francja wtedy grała super. A tutaj bramka Robbena wspaniała. Potem Snejider już dobił Francuzów, widać radość w Holandii, ogromną radość z gry. A bramka po rulecie van der Nistrelooya pokazuje tylko kunszt techniczny pomarańczowych.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Momentem kluczowym było to 2:1

Wspaniała bramka Titiego i cudowna odpowiedź Robbena... piłka nożna na najwyższym poziomie. Mam tylko nadzieję, że Holendrzy zagrają o zwycięstwo w ostatnim meczu. Inaczej Francuzi mogą mieć problem z awansem.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Trzy bramki Holendrów to chyba pokaz tego jak:

1. Wyprowadza się świetne kontry.

2. Wybija przeciwnika z radości spowodowanej strzeleniem gola.

3. Podbicie wyniku, a nie jego obrona.

Dla mnie absolutny nr 1 u Holendrów to chyba Robben, urzekł mnie jego gol. Do tego asysta przy bramce van Persiego. Van Nisterloyowi trudno coś zarzucić, ale raczej więcej rozgrywał, jak strzelał, ale to nie zarzut.

[ Dodano: 2008-06-13, 22:58 ]

Inaczej Francuzi mogą mieć problem z awansem.

Mylisz się - to Włosi będą mieli problem z awansem :] ;P

No dobra, nie prowokuję :D

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

A na Rumunów nikt nie stawia? Holandia może odpuścić mecz lub mieć dołek formy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Turcja wygrała 3:2 z Czechami!!! Nasi sąsiedzi prowadzili 2:0 do 75 min. 2:0!! No i Czesi się żegnają z Euro. Bardzo ciekawy mecz(szczególnie końcówka).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Tak naprawdę to mnie to nie dziwi, Czesi nie mają gwiazd. Znacie jakieś? Cech po kontuzji gra słabie, Nedved i Poborsky już nie grają, a Rosicky miał kontuzję. Koller i Baros bez formy, a pomoc to już w ogóle posucha, a Turcy mają tego Brazylijczyka i genialnego Nihata., teraz grają z Chorwacją, co oznacza, że w półfinale będzie niespodzianka i Portugalia wg mnie gra już w finale.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Tak naprawdę to mnie to nie dziwi, Czesi nie mają gwiazd

U Turków też się nimi nie przesypuje. Nie ma Sukura, nie ma Sasa, nie ma już takiej lekkości w graniu :D Choć Czesi rzeczywiście - nie grają ci, którzy wypracowywali sukcesy cztery lata temu: Nedved, Poborsky, Rosicki itp. Cech może nie gra źle (wyłączając wczorajszą wpadkę), Baros zupełnie bez formy, Koller rzadko przy piłce. Najlepiej na tym Euro grał chyba Sionko i Polak.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Regulus   

Włochy - Francja 1:0

Tak dalej, wpieprzyć bambusom! FORZA RAGAZZI!

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
wpieprzyć bambusom!

A kulturalniej nie można?

W fakcie iż Francja jak na razie przegrywa, martwi mnie tylko jedno... założyłem się z kumplem o piwo, że wyjdą z grupy, i jak na razie to on ma darmowego browara... :lmao: . Zastanawia mnie tylko, czy Rumuni wykorzystają szansę jaką mają, a mają sporą.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Więc tak, Holandia w rezerwie jeśli tak można nazwać ten skład demoluje Rumunów, ciągle jest zbyt pięknie by mogło być prawdziwie. Włochy grają z Hiszpanią, Hiszpania mam nadzieje, ze wygra, bo zasługuje swoją grą w grupie, tyle, że Hiszpania to nie drużyna turniejowa i jeszcze Holandia : Włochy będzie w półfinale i się makaroniarzom jeszcze poszczęści ; ) i będę musiał C. Ronaldo kibicować w finale : P

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Nie, no nawet mnie nie dołuj, że ten... ekhm... C. Ronaldo będzie przynajmniej w półfinale. Rany, jak ja go nie cierpię :razz: Mam nadzieję, że Niemniaszki z Polakami w ataku dadza sobie radę z Portugalią. Potem z Chorwacją w półfinale i w finale mamy Chorwacja - Holandia. Taką żywię nadzieję :razz:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.