Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
widiowy7

Małysz kontra reszta świata?

Rekomendowane odpowiedzi

Tofik   

Nadzieję zawsze można mieć, ja tam wierzę, że Małysz wygra turniej w Skandynawii i może w następnym sezonie 5. kryształową kulę? ;)

Następcy teoretycznie są, szkoda że nie takim poziomie jak Małysz. Są skoczkowie, którzy mają teraz ok. 21 lat, ale ci z rocznika 82 gdzieś zaginęli (z wyjątkiem Bachledy). Jest Murańka, ale on się chyba wypali (oby nie), zwłaszcza że często skacze pod presją wielu kibiców, którzy już widzą w nim drugiego Małysza.

[ Dodano: 2008-03-08, 18:41 ]

Czy ktoś czuje niedosyt po wczorajszym konkursie? Widziałem I serię, Małysz skoczył moim zdaniem bardzo dobrze, ale 123 m jak na II serię było chyba bardzo słabym wynikiem i okazało się, że Adam wylądował na 11. miejscu. Choć jakieś przebłyski są i ciągle wierzę, że Małysz wygra przynajmniej jeden konkurs w tym sezonie.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Po pierwszej serii 10 w Planicy, już zaczęła się druga więc spadam a właściwie lecę :razz:

Edit

No i Małysz był 9 a Stoch 29.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Ciekawy jestem kogo wybiorą a trenera naszych skoczków.Kruczek jest jeszcze nie gotowy,więc znowu trener z zagranicy, byle znowu nie emeryt.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Kruczek jest jeszcze nie gotowy

Jeśli Kruczek zostanie trenerem na następny sezon to chyba skoczę z mostu. Już wolałbym, żeby Kuttin wrócił.

więc znowu trener z zagranicy, byle znowu nie emeryt.

Emeryt, nie emeryt, Lepistoe miał doświadczenie jak mało kto, pracował z prawdziwymi mistrzami (vide Matti). Ale jak na przykład sprowadzą takiego Kojonkovskiego to nie będę miał nic przeciwko - z tymże nie zanosi się na to, by ten Fin miał się wynieść z Norwegii.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Jednym z kandydatów jest Berni Schodler. Przyznam szczerze, że kandydatura naprawdę ciekawa. Trener Szwajcarów w latach 2000-2007 ma doświadczenie, a ma przecież dopiero 36 lat. Mimo to zmiana Lepisto wcale mi się nie podoba.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   
Emeryt, nie emeryt, Lepistoe miał doświadczenie jak mało kto,

Szkoda ,że nasz narybek niczego nie pokazał.No kurde!!!tyle lat i żadnego następcy,chociaż by do 30 systematycznie się łapał.

Mimo to zmiana Lepisto wcale mi się nie podoba.

Sam nie wiem ,przyznał się ,że popełnił błędy w przygotowaniu.Niedługo Igrzyska,więc albo Go zostawić albo brać drugiego by obeznał się z drużyną.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

To koniec Małysza pewnie z rok poskacze dla kontraktów i tyle, słupki widowni spadają, do tego w tym roku słaba zimia to wszystko sprawia, że skoki są coraz nudniejsze.

Malysz to piękna historia naszego sportu, ale trzeba umieć powiedzieć pas.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Sam nie wiem ,przyznał się ,że popełnił błędy w przygotowaniu.

Jednak zdążył poznać Małysza i resztę ekipy na tyle dobrze, że wie jakich błędów nie popełniać. Nowy trener nie będzie miał tej wiedzy. A Lepisto pokazał rok temu, że zna się na swoim fachu. Dlatego błędem w moim przekonaniu było zmienianie go.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   
A Lepisto pokazał rok temu

Ja bym chciał jeszcze oprócz Mistrza Adasia widzieć nowych zawodników zdobywających punkty PŚ.

To koniec Małysza pewnie z rok poskacze dla kontraktów i tyle, słupki widowni spadają

Zawsze to autorytet dla młodzieży a i tak nie mamy nikogo lepszego.

Dlatego błędem w moim przekonaniu było zmienianie go.

Zostały dwa lata,jest Kruczek ,może pomóc nowemu trenerowi(może Horngacher wróci).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

No i koniec sezonu (który z pewnością nie był oszołamiający w wykonaniu Adama Małysza). Wygrał Morgenstern, ale widać, że brak było u niego woli walki pod koniec (bo i po co miał walczyć? Śmiał się tylko, by zachować dobrą minę i postawę mistrza, gdy jego koledzy ze składu czy nawet inni zawodnicy wygrywali), końcówka sezonu należała do Schlirenzauera. Gdy Koch skoczył 229 m, wiedziałem, że Gregor ustanowi nieoficjalny rekord świata, ale się pomyliłem.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
lester   

Wczoraj Jane Ahonen ogłosił zakończenie kariery. Zrobił to po sezonie w którym zwyciężył w Turnieju Czterech Skoczni i zdobył medal na MŚ. To dla sportowca wymarzony sposób na zakończenie kariery. Jane ogłaszający swoją decyzję był wyraźnie wzruszony i nawet się popłakałhttp://pl.youtube.com/watch?v=Fen7U1MIxfM .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Jane ogłaszający swoją decyzję był wyraźnie wzruszony i nawet się popłakał

W takim razie to na pewno nie on ;) Jakakolwiek radość czy smutek na jego twarzy to rzadkość, ale istotnie jestem w szoku, że on "człowiek - maska", ten flegmatyczny Fin, się rozpłakał.

Małysz powinien tak zrobić rok temu...

Już nie pamiętam dokładnie kiedy to było, bodajże na prima aprilis. TVP 1 wypuściła wówczas wiadomość o tym, że Małysz zakończył karierę. Popytałem co niektórych co o tym sądzą i byli w szoku, bo jak może to zrobić, skoro ma za sobą świetny sezon? Później okazało się, że był to żart. Łatwo wydawać sądy po szkodzie.

Sądzę, że Małysz (Ahonen zresztą też) powinien poskakać jeszcze przez jeden sezon. Jeśli będzie podobnie źle jak w tym sezonie, to może karierę kończyć, ale nie zdziwiłbym się, ani nie wkurzyłbym się, gdyby chciał skakać dalej (Kasai dalej skacze, choć jest kilka lat starszy od Polaka - choć u niego teraz ze skakaniem jest różnie, ale do pięt Adamowi z pewnością nie dorasta).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Moim zdaniem Małysz skacze tylko dla sponsorów, bo w zeszłym sezonie nie pokazał nic.

Sory, ale jeśli chcesz jak najszybszego końca Małysza to jak wyobrażasz sobie polską kadrę bez niego?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.