Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
widiowy7

Małysz kontra reszta świata?

Rekomendowane odpowiedzi

Norton   
Moim zdaniem Małysz skacze tylko dla sponsorów, bo w zeszłym sezonie nie pokazał nic.

Sory, ale jeśli chcesz jak najszybszego końca Małysza to jak wyobrażasz sobie polską kadrę bez niego?

Jaką kadrę? My mamy jakąś kadrę? Nawet w konkursach nie startują, albo ostatnie miejsca zajmują - żenada... Z Małyszem też nic nie osiągneli drużynowo więc o czym mówisz? Ja skoków już nie oglądam to straszna nuda.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Jaką kadrę? My mamy jakąś kadrę?

Mamy. Stoch, Mateja, Kotowie, Rutkowski, Bachleda itd. Tyle że żaden z nich do pięt nie dorasta Małyszowi, dlatego odejście Małysza oznacza znaczy spadek poziomu polskich skoków.

Nawet w konkursach nie startują, albo ostatnie miejsca zajmują - żenada...

Wybacz, niedostawanie się do pierwszej trzydziestki nie oznacza bycie ostatnim.

Ja skoków już nie oglądam

I pewnie stąd Twoje wyroki.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Norton   
Mamy. Stoch, Mateja, Kotowie, Rutkowski, Bachleda itd. Tyle że żaden z nich do pięt nie dorasta Małyszowi, dlatego odejście Małysza oznacza znaczy spadek poziomu polskich skoków.

I co w związku z tym? To Małysz oscylujący w granicach 15 miejsca to wysoki poziom?

Wybacz, niedostawanie się do pierwszej trzydziestki nie oznacza bycie ostatnim.

Chodziło mi o drużynowe, chociaż ikndywidualnie to im się zdażały ostatnie miejsca.

I pewnie stąd Twoje wyroki.

A czy ktoś obok Austrii i Skandynawów to ogląda? A odnośnie tego komentarza to nasuwa mi się skojarzenie, że mamy w Polsce 40 milionów znawców skoków narciarskich.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
I co w związku z tym? To Małysz oscylujący w granicach 15 miejsca to wysoki poziom?

Cóż, nikogo lepszego nie mamy.

Chodziło mi o drużynowe, chociaż ikndywidualnie to im się zdażały ostatnie miejsca.

W drużynowych ostatnio też ich nie widzę na ostatnich miejscach. Indywidualne to rzadkość (w tym sezonie).

A czy ktoś obok Austrii i Skandynawów to ogląda?

Nie wiem, nie przeprowadzam sondaży.

A odnośnie tego komentarza to nasuwa mi się skojarzenie, że mamy w Polsce 40 milionów znawców skoków narciarskich.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Norton   
Cóż, nikogo lepszego nie mamy.

Noi co z tego?

W drużynowych ostatnio też ich nie widzę na ostatnich miejscach. Indywidualne to rzadkość (w tym sezonie).

Miejsca naszych niektóre konkursy 2007/2008:

Małysz: 46 40 36

Kot: q q q 35 52 q 43 38 q 41 q - - - - q 41 - - 44 31 36 50 48 q q - -

Stoch: q 34 35 34 34 41 18 22 23 25 35 6 19 12 - 21 25 44 20 q 24 q 23 32 35 30 29 29

Żyła: 44 - - - - 47 q - - - - - - - - q q 38 45 - - - 49 49 q 45 39 -

q = odpadł w kfalikfikacjach

Rozumiem, że będziesz bronił tezy, że skoki narciarskie to popularny sport na świecie? A i w Polsce w tym sezonie spadła znacznie ich oglądalność.

Błyskotliwy argument. Schopenhauer by pozazdrościł.

Ps. Rozumiem, że nie widzenie na ostatnich a widzenie 30-50 to sukces ;) Mam pytanie, czy chcesz udowodnić, że Małysz dobrze skacze i mamy kadrę narodową, która jest chociaż średniakiem w Europie?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Ja skoków już nie oglądam to straszna nuda.

Już nie oglądasz? Czyli wcześniej oglądałeś? Wtedy nie były nudne? Bo przyznam szczerze, że jakoś nie zauważyłem, aby jakoś się strasznie skoki zmieniły w ostatnich latach. Jedyna różnica jest taka, że Małysz już nie wygrywa wszystkiego.

Proszę się powstrzymać od takich komentarzy, jeszcze jeden, a poleci warn.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Norton   
Już nie oglądasz? Czyli wcześniej oglądałeś? Wtedy nie były nudne? Bo przyznam szczerze, że jakoś nie zauważyłem, aby jakoś się strasznie skoki zmieniły w ostatnich latach. Jedyna różnica jest taka, że Małysz już nie wygrywa wszystkiego.

Doprecyzujmy nie wygrywa niczego... Na początku to było fajne, nowy sport, taka popularność Małysza, ale nawet w sezonie rok temu - mistrzowskim nie oglądałem go, bo nuda... skoki się przejadły. Małysz jest słaby. Wynik Małysz reszta świata wynosi 1: 12...

Proszę się powstrzymać od takich komentarzy, jeszcze jeden, a poleci warn.

Zdaje się, że za pisanie nic nie wnoszących postów też jest.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Doprecyzujmy nie wygrywa niczego... Na początku to było fajne, nowy sport, taka popularność Małysza, ale nawet w sezonie rok temu - mistrzowskim nie oglądałem go, bo nuda... skoki się przejadły. Małysz jest słaby. Wynik Małysz reszta świata wynosi 1: 12...

Komu się przejadły to się przejadły. Nie chciałbym abyś wziął to do siebie, ale dość łatwo można zauważyć, że kiedy Małysz wygrywa, nagle skoki są super popularne. Kiedy nie idzie mu, skacze co najwyżej przeciętnie, zaraz odzywają się głosy, że ma zakończyć karierę, że to jest nudne. Przed poprzednim mistrzowskim sezonem było podobnie, a jednak. Dlatego też Małysza bym jeszcze nie skreślał. Nie raz w sporcie się zdarzało, że ktoś kto teoretycznie powinien już odejść, nagle znowu wskakuje na szczyt.

Zdaje się, że za pisanie nic nie wnoszących postów też jest.

A ten komentarz odnośnie czego i kogo jest?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Noi co z tego?

Nic, zupełnie nic. Problem w tym, że część społeczeństwa chce, by wykurzyć zawodnika, który utrzymuje stan kardy polskiej na poziomie coś około "fatalnej".

Miejsca naszych niektóre konkursy 2007/2008:

Małysz: 46 40 36

Kot: q q q 35 52 q 43 38 q 41 q - - - - q 41 - - 44 31 36 50 48 q q - -

Stoch: q 34 35 34 34 41 18 22 23 25 35 6 19 12 - 21 25 44 20 q 24 q 23 32 35 30 29 29

Żyła: 44 - - - - 47 q - - - - - - - - q q 38 45 - - - 49 49 q 45 39 -

Widzisz sam - jak na tyle konkursów jedno miejsce ostatnie (nie pamiętam, gdzie było więcej zawodników niż 50) to mało.

Rozumiem, że będziesz bronił tezy, że skoki narciarskie to popularny sport na świecie?

Ależ skąd, gdzie tak twierdze? Wg wszelkich opinii i danych najpopularniejszym sportem na świecie jest piłka nożna (lub biegi, bo to każdy może uprawiać i żadnych przedmiotów teoretycznie w tej konkurencji nie trzeba używać - może z wyjątkiem pałeczki w czasie sztafet).

O, miło.

Ps. Rozumiem, że nie widzenie na ostatnich a widzenie 30-50 to sukces ;) Mam pytanie, czy chcesz udowodnić, że Małysz dobrze skacze i mamy kadrę narodową, która jest chociaż średniakiem w Europie?

Małysz skacze (-kał) dobrze, oprócz kilku wpadek zawsze wchodził do trzydziestki, wielu skoczków się do niego nie umywa. Co do kadry - nie chcę udowadniać, że jest średnia, jest raczej trochę gorsza (choć zdarzały się w ostatnich latach 6. czy nawet 5. miejsca na ważnych imprezach, czy zwykłych konkursach), ale odnoszę wrażenie, że Ty chcesz udowadniać to, że bez Małysza w składzie i poziom składu się nie zmieni.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

To co Adam zrobił do tej pory,pełen szacunek,gorszy sezon może zdarzyć się każdemu.Teraz najważniejszy jest wybór trenera,no bo chyba nie Kruczek.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
To co Adam zrobił do tej pory,pełen szacunek,gorszy sezon może zdarzyć się każdemu.Teraz najważniejszy jest wybór trenera,no bo chyba nie Kruczek.

I to jest błąd. Ja popieram Nortona przecież to fakty:

1. Spadek formy Małysza.

2. Kadry nie mamy i nigdy nie mieliśmy, nawet jej nie wystawiano..., może lepiej bo wstyd.

3. Skoki w Polsce ogląda coraz mniej ludzi.

4. Popularne są tylko w Europie i tylko w wybranych krajach już jakiś czas temu RTL się wycofała z tego...

Szacunek tak, ale nie bezkrytyczne chwalenie, Ahonen potrafił odejść u szczytu, a Małysz? Może jeszcze sezon poskacz, ale potem jak nie wyjdzie chyba odpuści i tyle widzieli skoków, może wreszcie będą pokazywać biegi narciarskie lub biathlon zamiast skoków.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
widiowy7   

Ave Cezar.

Jarpenie, nie bądź cyniczny.

Adam jest wielkim skoczkiem.

Ja cały czas wieżę, że Adaś wróci. Odszedł Ahonen, na skoczniach, z tych wielkich pozostał tylko Adam

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
na skoczniach, z tych wielkich pozostał tylko Adam

A jak następny sezon będzie równie nieudany to skończy karierę, bo jest za słaby i już nie daje rady, Ahonen potrafił odejść przy swojej bardzo wysokiej formie i to mu się chwali. Małysza również już nie oglądam po wielu latach już mnie to nudzi. Również postuluję za biathlonem i biegami w TVP zamiast skoków.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Również postuluję za biathlonem i biegami w TVP zamiast skoków.

Dlaczego "również"? Jak na razie w tym temacie jesteś jedyną osobą, która o tym wspomniała;)

O biathlon i biegi może być o tyle ciężko, że jest są to jednak dyscypliny mało efektowne w porównaniu ze skokami. A jako że TVP ma mało miejsca na sport, to muszą wybrać. Inna sprawa, że TVP od kilku lat prowadzi dość beznadzieją politykę jeśli chodzi o sport.

A jak następny sezon będzie równie nieudany to skończy karierę, bo jest za słaby i już nie daje rady,

Dwa lata temu wiele osób mówiło podobnie, a jednak kolejna Kryształowa Kula i mistrzostwo świat stały się faktem. Dlaczego miałby nie powtórzyć tego wyczynu?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Dlaczego "również"? Jak na razie w tym temacie jesteś jedyną osobą, która o tym wspomniała;)

Jeśli tak to widocznie mi się coś ubzdurało, nie będę sprawdzał.

O biathlon i biegi może być o tyle ciężko, że jest są to jednak dyscypliny mało efektowne w porównaniu ze skokami.

Nieprawda. Biathlon zwłaszcza ze startu wspólnego jest dyscypliną bardzo emocjonującą i widowiskową.

A jako że TVP ma mało miejsca na sport, to muszą wybrać. Inna sprawa, że TVP od kilku lat prowadzi dość beznadzieją politykę jeśli chodzi o sport.

Nie prowadzi żadnej.

Dwa lata temu wiele osób mówiło podobnie, a jednak kolejna Kryształowa Kula i mistrzostwo świat stały się faktem. Dlaczego miałby nie powtórzyć tego wyczynu?

Bo by to była zbyt duża hojność losu.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.