Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Tofik

Madonna

Rekomendowane odpowiedzi

Tofik   

Dziś Madonna kończy 50 lat (choć IMHO wygląda najwyżej na 35 - ciekawe ilu ludzi nad tym haruje?). Szeroko jest uznawana za królową show biznesu, jedną z największych piosenkarek wszech czasów, najlepiej zarabiającą gwiazdę... Co sądzicie o jej muzyce?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Czasem stworzy kawałek, którego potem słucham - należy jej się pomnik za to, że lata jej nie zniszczyły.

Tzn. bez odpowiednich środków wygląda na więcej niż 35 lat, ale chciałbym żeby moja wybranka tak się starzała ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Achilles   
najwyżej na 35

Jak dla mnie 30 latek to najodpowiedniejsza półka.

Każda jej płyta zasługuje na kupno (lecz nie zapominajmy o Internecie :) ). Z jednej z ostatnich - Confessions on a Dance Floor - podobały mi się prawie wszystkie. Szczególnie te, które doczekały się swojego [singla]. Ostatnie 4 minutes wraz z Justinem Timberlake i Timbalandem załuguje na pierwsze miejsca list przebojów przez całe lato (i poza nim oczywiście też). Give it to me jeszcze okresu świetności nie "przeżywa", lecz zalążki poprzedniego sukcesu powoli nabywa.

Jakiś czas temu włączyłem sobie radio gg, wybrałem stację Madonny. Słuchać i słuchać! Aż żal wyłączać komputer. Od tej jednej wizyty radiowej (na drugą nie chce się narażać, bo znowu się uzależnię :} ) mam na MP3 wciąż słuchaną przez siebie Like a Prayer.

Madonna to ewidentnie największa królowa POPu wszechczasów, jak nie ogółem całej muzyki. Martwi mnie tylko jej postawa i wygląd. Zachowuje się jak prosta, nędzna (łagodnie mówiąc) pani do towarzystwa. Szczególnie ten jej "taniec" na ziemi - bardzo poniżające. Ale cóż... ona była zawsze kontrowersyjną postacią.

Swoją drogą, w Give it to me pokazała niezły kawałek ładnego ciała. Jest to zapewne rezultat dobrowolnych ćwiczeń z jej strony, które ostatnimi czasy tak promowała. ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Nautilos   
Dziś Madonna kończy 50 lat (choć IMHO wygląda najwyżej na 35 - ciekawe ilu ludzi nad tym haruje?).
Nie przesadzajmy , na 40 wygląda ,choć trzeba przyznać ,że nieźle się zakonserwowała.
Szeroko jest uznawana za królową show biznesu, jedną z największych piosenkarek wszech czasów, najlepiej zarabiającą gwiazdę... Co sądzicie o jej muzyce?

Z pierwszą częścią w pełni się zgadzam - w show biznesie za pewne czuje się jak ryba w wodzie , natomiast chyba trochę "odjechałeś" ;) pisząc ,że jest "jedną z największych piosenkarek wszech czasów" - choć z drugiej strony .... zależy co oceniamy, jeśli ilość sprzedanych płyt to rzeczywiście możesz mieć rację. :|

Madonna jest piosenkarką przeciętną - taka Maryla Rodowicz Ameryki.

Głos ma słaby i nierzadko fałszuje (w studiu można wiele poprawić ,ale na koncertach przeważnie prawda wychodzi na jaw - choć zawsze można ruszać ustami do playbacku :D )- jej koncerty są dużo bardziej atrakcyjne pod względem wizualnym niż słuchowym.Jak dla mnie królową Popu jest Tina Turner, nie Madonna ,ale jak widać na skandalach,zdolności adaptacji do rynku i sylikonie można daleko zajść.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Nie przesadzajmy , na 40 wygląda ,ale trzeba przyznać ,że nieźle się zakonserwowała.

Kwestia gustu.

pisząc ,że jest "jedną z największych piosenkarek wszech czasów" - choć z drugiej strony .... zależy co oceniamy, jeśli ilość sprzedanych płyt to rzeczywiście możesz mieć rację. :|

No cóż, ja nie uważam, że jest jedną z największych, uważam, że za takową jest uważana ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Nautilos   
pisząc ,że jest "jedną z największych piosenkarek wszech czasów" - choć z drugiej strony .... zależy co oceniamy, jeśli ilość sprzedanych płyt to rzeczywiście możesz mieć rację. :|

No cóż, ja nie uważam, że jest jedną z największych, uważam, że za takową jest uważana ;)

A więc wypowiedz się we własnym imieniu, mam ochotę na jakiś dyskurs 8) - w ostateczności mogę założyć dyskusję n.t." Dlaczego Zygi III Waza był najgorszym władcą Polski" :twisted:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
A więc wypowiedz się we własnym imieniu,

No cóż, może jest na serio wybitna, ale ja słuchając radia nie potrafię odróżnić jej utworów od utworów innych gwiazdeczek. Jak dla mnie tanie przeciętniactwo.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Na początku kariery Madonna zachowywała się jak nasza Doda, głośne były filmy erotyczne z jej udziałem, była wulgarna i wyzywającą, i to wystarczyło by ją zauważyć. Madonna to koncerty i jeszcze raz koncerty, wielkie Show, przez duże "S".

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
w4w   

Zacznijmy od tego, że Madonna miała wiele operacji plastycznych, stad tajemnica jej dobrego jak na swój wiek wyglądu.

No cóż, może jest na serio wybitna, ale ja słuchając radia nie potrafię odróżnić jej utworów od utworów innych gwiazdeczek. Jak dla mnie tanie przeciętniactwo.

:shock: Madonna gwiazdeczką i tanią przeciętniaczką? Jeśli Madonna nie zasługuje na miano super gwiazdy to nie wiem kto inny mógłby na to miano zasługiwać. Bardzo wiele jej piosenek mi się nie podobało, co jednak nie zmianie faktu, że podziwiam ją za to, że potrafiła się przez ponad 25 lat utrzymać na scenie muzycznej i odnosic przy tym mnóstwo sukcesów.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Madonna gwiazdeczką i tanią przeciętniaczką?

Może i nie, ale jako piosenkarkę ocenia się ją na podstawie muzyki, a ta IMHO ponad przeciętną się nie wybija. I nic mnie nie obchodzi, że stała się mega gwiazdą, że potrafiła utrzymać się przez tyle lat itd. a stało się tak, bo potrafiła przekonać do siebie wielu ludzi, ale mnie nie. I właśnie dlatego mam o niej takie zdanie jakie mam.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
w4w   

Cóż skoro oceniasz muzykę Madonny jako przeciętną, to ciekawi mnie jaką muzykę uznajesz za wybitną.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Lu Tzy   

Pani Ciccione ladna i zgrabna jest i byla, ale muzyke to robi nedzna. Taneczny popek. Na plus jej moge przyznac, ze w ramach popku jest dobra. Jej wytwory czasem - czesto - nie rania narzadu sluchu ;)

w4w, pozwole sobie odpowiedziec na pytanie Tofikowi zadane.

Wybitna muzyka to Tom Waits, John Cale, Captain Beefheart, Lou Reed, Lech Janerka, Swietliki.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Moje 'zainteresowania' muzyczne eliminują typowanie wybitnych utworów w madonnopodobnych gatunkach muzycznych.

Może znalazłbym kilka wybitnych kawałków metalowych, ale nie popowych czy coś w tym stylu.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
w4w   

Cóż widać Tofik myli oczywiste rzeczy. To, że ktoś nie gra muzyki ambitnej, nie znaczy, ze nie jest w swoim gatunku muzycznym wybitny. Po za tym przypisywanie Madonny tylko i wyłącznie do popu jest jakimś nieporozumieniem i świadczy o nieznajomości jej dyskografii.

Nie bardzo rozumiem, argument:

Moje 'zainteresowania' muzyczne eliminują typowanie wybitnych utworów w madonnopodobnych gatunkach muzycznych.

To, że ja słucham muzyki w stylu LP czy Korn nie jest równoznaczne, z tym, że nie jestem w stanie uznać jakiejś popowej piosenki za wybitną(ale oczywiście w obrębie popu) .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
Cóż widać Tofik myli oczywiste rzeczy. To, że ktoś nie gra muzyki ambitnej, nie znaczy, ze nie jest w swoim gatunku muzycznym wybitny.

Gdzie tak napisałem?

Po za tym przypisywanie Madonny tylko i wyłącznie do popu jest jakimś nieporozumieniem i świadczy o nieznajomości jej dyskografii.

Po słowie "popowych" w moim poście, jest jeszcze kilka innych słów.

To, że ja słucham muzyki w stylu LP czy Korn nie jest równoznaczne, z tym, że nie jestem w stanie uznać jakiejś popowej piosenki za wybitną(ale oczywiście w obrębie popu) .

No a ja się na popie nie znam, większość jest dla mnie taka sama, więc trudno mi wyróżnić coś wybitnego.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta