Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
jachu

Reprezentacja

Rekomendowane odpowiedzi

Gnome   

No to dzisiaj mecz z Estonią i to pod "specjalnym nadzorem", teraz już wiem jak obliczają te kilometry, jakie przebiegli zawodnicy podczas meczu.

Orły Leo pod okiem kamer

Edit

No i wygraliśmy (chociaż nie było czterech bramek) :mrgreen:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Dzisiaj w Trójce o tym słyszałem i tak się zastawiam, niby fajnie, dobrzy zawodnicy zawsze się przydadzą tyle tylko, czy to nie jest zaprzeczenie samej idei reprezentacji?, no ale cóż presja sukcesu jest olbrzymia więc zapomina się o takich sprawach.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

A tak właściwie to co z Vukovicem?

Jeszcze wracając do bramkarzy - czy np. trochę stary (w porównaniu do innych naszych bramkarzy) Dudek powinien jeszcze być brany pod uwagę w dobieraniu zawodników na Euro?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
A tak właściwie to co z Vukovicem?

Vuko sam odmówił grania w reprezentacji Polski.

Co do Dudka. Zdecydowanie nie powinien być brany pod uwagę. Raz że mamy kilku młodszych, utalentowanych bramkarzy, a dwa Dudek siedzi w Realu praktycznie cały czas na ławie. Boruc jest niepodważalnym numerem 1, na dzień dzisiejszy nikt nie jest w stanie go wygryźć. Widać że Fabiański także ma dobre notowania u trenera. Dla mnie w chwili obecnej kwestią otwartą pozostaje to, kto powinien być tym 3. Osobiście stawiałbym na Kuszczaka. Gra w jednym z największych klubów na świecie, występuje zarówno w lidze jak i w Lidze Mistrzów, zbiera dobre recenzje, czego chcieć więcej?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Vuko sam odmówił grania w reprezentacji Polski.

Vuko to jest gość, ma mój szacunek, wiadomo w końcu jest Serbem, a Serbowie mają wysokie poczucie tożsamości narodowej. Wczoraj w programie podsumowującym mecze ostatniej kolejki ligowej świetnie w uszczypliwy sposób odniósł się do sprawy Kosowa.

Co do pomysłu z Rogerem, jest on żenujący. Ja się pytam kto to jest ten Roger? ludzie litosci, po pierwsze jest on Brazylijczykiem po drugie, grajek z niego średni. Na swojej pozycji na pewno nie jest najlepszy w lidze. Moja trójka rozgrywajacych I ligi jest następująca:

1. Jerzy Brzęczek (przeżywa drugą młodość, najlepszy pomocnik w lidze mimo 37 lat na karku)

2. Łukasz Garguła (powoli dochodzi do formy, z której go pamiętamy w jego najlepszym okresie gry)

3. Grupa kilku piłkarzy, wśród, kórych znajduje się Roger, wymieniłbym tu: Radosława Majewskiego, Piotra Kuklisa i ewentualnie Rogera.

Uważam, że robienie cyrku z naturalizowaniem średniej klasy grajka jest bezsensowne. Zreszta nie popieram naturalizowania kogokolwiek, nawet gdyby był to sam Diego Maradona z najlepszych lat. Nie zaprzeczajmy idei reprezentacji narodowych.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Chyba Leo udowodnił,że mamy w kraju wartościowych piłkarzy,którzy wiodą prym w kadrze,a za każdego innego polskiego trenera nigdy by w niej nie wystąpili.Po co nam obcokrajowcy którzy są gorsi od naszych krajowych.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Jasne tylko to Leo wpadł na pomysł z tym Rogerem nie wiem po co on nam ale jest takie parcie, że pewnie już niedługo zadebiutuje w naszej reprezentacji i któryś z naszych będzie siedział na ławce (chyba jakiś nacjonalizm ze mnie wyłazi, a co tam).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Jasne tylko to Leo wpadł na pomysł z tym Rogerem nie wiem po co on nam ale jest takie parcie, że pewnie już niedługo zadebiutuje w naszej reprezentacji i któryś z naszych będzie siedział na ławce (chyba jakiś nacjonalizm ze mnie wyłazi, a co tam).

To nie jest żaden nacjonalizm, tylko trzeźwe spojrzenie na problem. Reprezentacja nie jest klubem. Poza tym jedyne co wiąże Rogera z Polską to pieniądze z kontraktu z Legią. Nie ma z naszym krajem żadnego związku. Poza tym mdli mmnie jak słyszę teksty typu Roger zostanie Polakiem? Co takiego? co najwyzej obywatelem Polski, Roger urodził się Brazylijczykiem i Brazylijczykiem zostanie do śmierci, co najwyzej kupi sobie kilka paszportów. A Leo nie jest świętą krową, ludzie w tym kraju zachowują się jakby zdobył co najmniej mistrozstwo Europy, medale, wyróżnienia, histeria. Poczekajmy, bo może się okazać, że wrócimy z Euro po trzech meczach i w sumie z Rogerem w składzie taka kolej rzeczy w ogóle by mnie nie zasmuciła.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Co o całej sprawie sądzi Leo

Nie interesuje mnie ten bełkot. Pewnie De Zeeuwe szykuje kontrakcik dla Brazylijczyka i stąd cały cyrk. Dopóki reprezentacje nazywa się narodowymi nie powinni w nich grać obcokrajowcy. Nie obchodzi mnie to, co robią inni. Chcę oglądać Polaków reprezntujących mój kraj w reprezentacji narodowej. Obcokrajowców mogę sobie obejrzeć w meczach klubowych. Nie musimy być jak inni, zacznijmy rozwijać i usprawniać szkolenie wtedy nie zostaniemy w tyle. Żałość, co wygaduje trener naszej kadry. Od samego początku nie darzyłem wielką sympatią tego pana, który mam nadzieję powoli wyczerpuje limit swojego szczęścia. Powtarzam gdyby inny trener przegrał z Armenią zastanawianoby się nad jego dymisją. Zaraz zaczną wypominać mecz z Portugalią. W Chorzowie rzeczywiście im wyszedł, ale siła Portugali najlepiej wyszła w meczu z Włochami, gdzie makarony nie dali im żadnych szans. Prawdę o Leo poznamy dopiero w meczu z Niemcami, póki co nie zasłużył w niczym na uwielbienie jakim się go darzy.

Malarza to oni sobie mogą chcieć, poza tym ostatnio jest on tylko rezerwowym. Zreszta jak powiedział nie obchodzi mnie co robią inni, czy polacy muszą tylko naśladować? nawet te złe praktyki?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
nawet te złe praktyki?

Powoływanie do kadry zawodników nie będących "czystymi" Polakami, Francuzami czy Portugalczykami uważasz za złą praktykę? Te medale, po które sięgała spora część ekip mających w swoich składach paru naturalizowanych zawodników, raczej słabo wpisują się w określenie "zła praktyka".

Od samego początku nie darzyłem wielką sympatią tego pana, który mam nadzieję powoli wyczerpuje limit swojego szczęścia.

Od limitu szczęścia tego pana w sporej mierze zależy sukces naszej ekipy. Poza tym, skoro reprezentacja narodowa, to może jeszcze trenera krajowego zatrudnimy? Tylko pytanie kogo?

Nie interesuje mnie ten bełkot.

Bełkot nie bełkot, facet ma spore doświadczenie, i chyba wie co mówi.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Powoływanie do kadry zawodników nie będących "czystymi" Polakami, Francuzami czy Portugalczykami uważasz za złą praktykę? Te medale, po które sięgała spora część ekip mających w swoich składach paru naturalizowanych zawodników, raczej słabo wpisują się w określenie "zła praktyka".

Porównywanie tych dwóch krajów, które były kolonialnymi potęgami do Polski jest trochę nieadekwatne. Dla mnie rprezentacja z obcokrajowcem, nie jest reprezentacją Polski, są rzeczy których kupić się nie da, nie jestem zwolennikiem zwycięstwa za wszelką cenę, za cenę honoru i godności.

Bełkot nie bełkot, facet ma spore doświadczenie, i chyba wie co mówi.

Doświadczenie to on ma, warsztat trenerski także, ale nie wszystko co mówi jest święte, bo to są reprezentacje NARODOWE, a nie reprezentacje obywateli danego kraju.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Masahiko   

Abstrahując od tego co piszecie to muszę stwierdzić, że naturalizowanie Rogera to raczej kiepski pomysł. Jest piłkarzem średniej klasy. Jeżeli już mielibyśmy coś takiego zrobić to chyba podobnie jak Chorwaci z Eduardo - niech będzie to piłkarz wysokiej klasy. To jest moje skromne zdanie na ten temat.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta