Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
szpek_chomik

Votum nieufności dla szefa MSZ

Czy poparłbyś/poparłabyś wniosek o votum nieufności dla minister Anny Fotygi?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• tak
      9
    • nie
      0
    • nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Pani Fotyga dla mnie w ogóle ma problemy z mówieniem, mam wrażenie, że nie wie co mówi i jest wystraszona. Ucieka od mediów, nawet niedawno z Zalewskim z PiSu się podochodziła bo chyba nawet jego już jej brak kompetencji zirytował. Dla mnie wierna wykonawczyni poleceń Kaczyńskiego dlatego najpewniej nie zostani nigdy odwołana, bo po co mu ktoś wybitny... jeszcze by sam chciał politykę prowadzić. A i nie mam ambasadora od bodajże pół roku w Portugalii..., która teraz przewodniczy w UE.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Lizander   
Dla mnie wierna wykonawczyni poleceń Kaczyńskiego dlatego najpewniej nie zostani nigdy odwołana, bo po co mu ktoś wybitny... jeszcze by sam chciał politykę prowadzić.

Jedno zdanie prawdy. Akurat MSZ jest tak ważnym resortem, ze musi na tym stanowisku stać wierny wykonawca koncepcji politycznej Premiera.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Dla mnie wierna wykonawczyni poleceń Kaczyńskiego dlatego najpewniej nie zostani nigdy odwołana, bo po co mu ktoś wybitny... jeszcze by sam chciał politykę prowadzić.

Jedno zdanie prawdy. Akurat MSZ jest tak ważnym resortem, ze musi na tym stanowisku stać wierny wykonawca koncepcji politycznej Premiera.

Żeby te decyzje były dobre... w poprzednich latach szefowie MSZ coś sobą prezentowali, prowadzili politykę zagraniczną, coś znaczyli, bo ona dla mnie nie znaczy nic..., nawet kwiatów od bodajże jej rosyjskiego odpowiednika nie przyjęła..., to już ogromne foux pas. Mnie śmieszy ta kobieta robi konferencje i odrazu ucieka przed pytaniami dziennikarzy widziałem to kilka razy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Według mnie MSZ to jeden z najważniejszych resortów. Też mi się wydaje że na stanowisku MSZ powinna stać kompetentna osoba, a nie tylko ślepy wykonawca poleceń premiera.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
ciekawy   

Jak dla mnie - kobitka bezbarwna i bezpłciowa - czy może się pochwalić jakimiś osiągnięciami, reprezentowanej przez nią naszej polityki zagranicznej?

Akurat MSZ jest tak ważnym resortem, ze musi na tym stanowisku stać wierny wykonawca koncepcji politycznej Premiera.

A MSW i A czy MON nie musi? Wszystkie resorty "siłowe", odpowiedzialne za porządek i bezpieczeństwo państwa tez są istotne dla "pana prezia".

pzdr.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Jeśli Pawła Zalewskiego z PiSu się prawie usuwa za to, że nie zadawał takich pytań jak powinien to już jest paranoja... Wprost bodajże mu dał tytuł jednego z najlepszych posłów jednakże chyba sam już miał dość i chciał dociec co jest... bo chyba raziła go niekompetencja szefowej MSZ, bo nie udzieliła mu odpowiedzi na pytania. Za to został natychmiast zawieszony w prawach członka PiSu. Ponadto ambasadorów nie mamy bodajże w Portugalii, Turcji, Austrii... Tyle czasu rządzą i nie są wstanie obstawić tych ważnych placówek dyplomatycznych.

"Moją znajomość z panem Zalewskim uważam za zakończoną" - stwierdził prezydent Lech Kaczyński w TVP - tak się szanuje w PiSie wybitne jednostki wybijające się ponadprzeciętność.

"Szczyt w Brukseli był sukcesem Polski" to jak z Gombrowiczowską lekcją języka polskiego "Słowacki poetą wielki był".

Jak widać Fotyga musi być wierną wykonawczynią poleceń braci inaczej zostanie pozbawiona funkcji. Skoro Zalewski zadał pytania nie takie jak trzeba..., a odchodzi z PiSu coś niesamowitego.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gervazy   

Ja bym poparł, Fotyga jest zbyt drętwa i zbyt mała energiczna by kierować tak ważnym resortem. Tu musi być ktoś kto się na tym zna i ma przyzwoity wygląd.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Fotyga potrafi gadać po angielsku co nie zmienia tego, że do najlepszych szefów MSZ nie należy... Popieram.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Jak dla mnie - kobitka bezbarwna i bezpłciowa

:mrgreen:

Tu musi być ktoś kto się na tym zna i ma przyzwoity wygląd.

Że się zna, z tym zgoda. Ale już z tym wyglądem to nie przesadzajmy - może Fotyga to miss,a le nie to akurat jest jej największą wadą. Najgorzsze jest to, że ta baba nie ma pojęcia o polityce zagranicznej. gdyby miała, to jak dla mnie może wyglądać jak Freddy Kruger (tak nawiasem mówiąc, już ładniejsza Fotyga od jakiegoś Rotfelda czy innego Mellera hahaha)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Fotyga potrafi gadać po angielsku co nie zmienia tego, że do najlepszych szefów MSZ nie należy... Popieram.

Ja bym wolał, aby nie umiała angielskiego, a była lepszym szefem MSZ. Mnie zawsze zastanawiało dlaczego tak ucieka przed pytaniami dziennikarzy?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Mnie zawsze zastanawiało dlaczego tak ucieka przed pytaniami dziennikarzy?

No bo pewnie ma problem z sensownym wypowiadaniem kwestii których wcześniej sobie nie przygotowała (względnie jej nie przygotowano). :mrgreen: Zagadzam się - lepiej żeby gadała przez tłumaczy, za to z sensem...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.