Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
machu123

Forum Historyczne - historyk.eu

Rekomendowane odpowiedzi

Cebuś   

Witam,

Pobiłem mój swoisty, życiowy rekord - po pierwszym napisanym poście dostałem ... upomnienie (ostrzeżenie?) :) Więcej tego forum już nie odwiedzę. Bye ...

To jest to ''ostrzeżenie''? http://historyk.eu/Thread-napasc-na-polske?pid=2070#pid2070

Jeszcze do kolegi kalki. Jak już się bawimy w wyciąganie PW przy wszystkich: ''Naprawdę jesteś idiotą, jeśli nie znasz języka łacińskiego to daj mi święty spokój...'' Ubliżyłeś mi, ubliżałeś innemu użytkownikowi. Tylko dlatego, że nie znam Twojego znaczenia ''idioty''. Przepraszam, ale miałem tylko dost z łaciny.

Cebuś

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Prosiłem o to, aby zakończyć tutaj omawianie tej sprawy? Prosiłem. Więc delikatnie zwracam jeszcze raz uwagę na moją prośbę.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
machu123   

Oj kolego gregski. Użytkownik Maćko po mojej zmianie nicku był onlinne. Po ok. 15 minutach spędzonego czasu onlinne stworzył multi-konto. Jak z Ciebie taki Tatuś i syn sam wypowiedzieć się nie może w tej sprawię to niestety ja nic nie poradzę. Może sam zrób mu konto;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

To że ktoś wydaje się być online niczego jeszcze nie znaczy. Nie raz widziałem sytuacje, jak ktoś na forum teoretycznie był online i wszyscy go widzieli, ale skarżył się, że nie może wejść bo coś tam. Okazywało się, że to coś z systemem (tak, pojedynczy użytkownik może mieć problem, którego nie ma nikt inny). Skąd pewność, że tutaj było inaczej? Próbował ktoś to wyjaśnić, czy od razu walnięto bana bo tak łatwiej? Poświęcenie kilku minut na wyjaśnienie sytuacji z użytkownikiem nic nie kosztuje. A dla nowego warto zrobić wyjątek i dać mu taryfę ulgową na starcie. Niech przez ten tydzień będzie mu wolno zrobić coś nie tak. Poza tym, bana wlepić można zawsze.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
gregski   

Nie wiem czy nie może, czy nie chce. Z resztą, nie moje małpy nie mój cyrk. Ważne abyście Wy się dobrze bawili. Ja po prostu patrzyłem na jego zmagania i sytuacja wydała mi się śmieszna.

Ze swej strony pozdrawiam i "uspiechow żełaju".

Edytowane przez gregski

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
machu123   

Dziwne tylko, że użytkownik był onlinne kilka minut po wysłaniu mojego maila dot. zmiany nicku, więc od tego momentu sytuacja stała się wyjaśniona.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
kalki   

Jeszcze do kolegi kalki. Jak już się bawimy w wyciąganie PW przy wszystkich: ''Naprawdę jesteś idiotą, jeśli nie znasz języka łacińskiego to daj mi święty spokój...'' Ubliżyłeś mi, ubliżałeś innemu użytkownikowi. Tylko dlatego, że nie znam Twojego znaczenia ''idioty''. Przepraszam, ale miałem tylko dost z łaciny.

Cebuś

Tylko po to raczył się Pan zarejestrować, aby oznajmić mi, że cieszy się znajomością na lingua latina poziomie dostatecznym? Fajnie! Ja już sprawę wyjaśniłem, pomógł mi w tym, niezastąpiony kolega Sebastian, więc nie widzę sensu tego dalej drążyć.

Swoją działalność u Was zakończyłem, więc proszę o nie przywoływanie mnie do tablicy.

Edytowane przez kalki

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

@ Albinos

To będzie bardzo dziwny post, międzyforumowy. Kiedyś na Bratnim Forum miałam wątpliwości jeżeli chodzi o rejestrację na tym Forum. Coś tam chlapnęłam, teraz obserwując tę dyskusję muszę wejść pod stół i odszczekać. Hau, hau. :B):

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
machu123   

A co to ma wspólnego z powyższą dyskusją. A kalki sprawa została zakończona już dawno więc nie musiałeś sie wtracać.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Co ma wspólnego? Ten kto ma wiedzieć będzie wiedział. Nie wszystko trzeba wszystkim tłumaczyć.

Lucyno Beato, "odszczekiwanie" niepotrzebne, najważniejsze że dobrze się tutaj czujesz i pisujesz regularnie :)

A kalki sprawa została zakończona już dawno więc nie musiałeś sie wtracać.

A to do kogo było?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Oj kolego gregski. Użytkownik Maćko po mojej zmianie nicku był onlinne. Po ok. 15 minutach spędzonego czasu onlinne stworzył multi-konto. Jak z Ciebie taki Tatuś i syn sam wypowiedzieć się nie może w tej sprawię to niestety ja nic nie poradzę. Może sam zrób mu konto;)

Akurat z rejestracją macie na swym forum kłopoty.

Ja po zarejestrowaniu się dostałem Pw - powitalne, system stwierdzał że jestem zalogowany, tylko nie mogę pisać postów... bo nie jestem zarejestrowany (zatem kto otrzymał post powitalny?).

Kiedy sprawdziłem swą pocztę, nie było tam linku rejestracyjnego - tylko link do strony głównej.

Musiałem wystąpić o ponowny kod aktywacyjny; a to mnie zniechęca, gdyby nie to, że Balto wciąż ma kłopoty z faktami - nie bawiłbym się dalej.

Acz "prognozy co do przyszłości są mocno niepewne", atoli sądzę, że niedługo ujrzymy nowego Moderatora na tym forum...

Wstawka o "Tatusiu" - głupawa; zwłaszcza w kontekście waszych problemów ze skryptem rejestracyjnym; w ten sposób zdobywacie swych użytkowników?

Mnie takie podejście do potencjalnego użytkownika - odrzuca, nadto paternalistyczny ton... to ma przyciągać?

Przeglądając wasz SBox - doszedłem do wniosku, że w tej paplaninie uczestniczą głównie młodzi ludzie... bardzo młodzi ludzie. Co nie jest złe, ale są to ludzie daleko odbiegający od mych oczekiwań o dyskursie historycznym.

I proszę nie przesyłać mi więcej PW... o treści rekrutacyjnej na Moda - to żałosne.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Raleen   

Nie zaglądam tu często, ale akurat się zdarzyło. Zadałem sobie trud i przeczytałem tą dyskusję, by sobie trochę wyrobić opinię o tym nowym forum, chociaż podejrzewałem niestety, że tak to może wyglądać...

Sam nie wiem czy się tu odzywać i męczyć młodego, początkującego administratora i temat tego forum, ale podobnie jak Albinos dostałem jakieś privy z zaproszeniami "do rozkręcania", co jest dla mnie jako prowadzącego inne duże forum o zbliżonej (choć nie tożsamej) tematyce szczególnie zabawne. Naprawdę Kolego machu, minimum wyczucia w kwestii tego do kogo i jakie wiadomości wysyłasz. Administratorzy innych for nie są, najdelikatniej mówiąc, właściwymi ludźmi od "rozkręcania" Twojego forum. To jest kompletnie niepoważne, podobnie jak prowadzenie publicznego werbunku moderatorów na innym forum, w dodatku o dokładnie takim samym profilu.

Po prostu, takie rzeczy w sposób pośredni świadczą o tym, czy w ogóle się nadajesz na administratora czy nie za bardzo.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
machu123   

To tylko zachęty i propozycje. Jeżeli tak to wygląda przepraszam. Wolność słowa obowiązuje;)

PS. Byłem administratorem sporego forum więc się nadeje. Tak myśle.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.