Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

V Noc Muzeów w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

25 instytucji muzealnych weźmie udział w piątej edycji Krakowskiej Nocy Muzeów pod hasłem 90 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. Nocne zwiedzanie krakowianie będą mogli rozpocząć w piątek, 16 maja o godz. 19.00. Tej nocy muzea pozostaną otwarte do godziny 1.00 w nocy.

krakow.pl

Ponad 100 tys. ludzi bierze udział w tej imprezie stojąc w ogromnych kolejkach. Pomysł na popularyzacje kultury jest genialny.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Szkoda, że nie mieszkam w Krakowie, na pewno bym skorzystał.

Tej nocy muzea pozostaną otwarte do godziny 1.00 w nocy.

Ja i Vissegerd należymy do nocnych marków(jeszcze kilku Forumowiczów by się z werbowało do nocnej eskapady ) i było by naprawdę super nocne zwiedzanie .... ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Powiem szczerze, że idea fajna, ale ja jestem z tych wygodnych, to znaczy lubię zwiedzać w ciszy i spokoju, a że kasy na zwiedzanie na szczęście mi jeszcze nie brakuje to chyba sobie daruję.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Uważam , że wyjście z rodziną, pozwiedzać muzea, zamiast siedzieć przy telewizorze, za cel bardzo szczytny.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   
Uważam , że wyjście z rodziną, pozwiedzać muzea, zamiast siedzieć przy telewizorze, za cel bardzo szczytny.

O to bez wątpienia i chyba sporo osób tak myśli, ale ja po zeszłorocznym tłoczeniu się powiedziałem sobie, że jak mogę zwiedzać 'komfortowo' to nie będę robił sztucznego tłumu.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

W sumie noc muzeum to bardziej towarzyskie wyjście niż jakieś naukowe skupienie. Ale właśnie o to chodzi, że w gronie znajomych można obskoczyć muzea, dobrze się bawiąc i nic nie płacąc. Przyjemne z pożytecznym, bo być może w innym wypadku nie byłoby okazji lub pretekstu by odwiedzić wszystkie te muzea : ). Ja osobiście, też wolę zwiedzać, gdy nie ma tylu ludzi i można wszystko na spokojnie pooglądać, ale na to ma się 364 dni w roku.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   
25 instytucji muzealnych weźmie udział w piątej edycji Krakowskiej Nocy Muzeów pod hasłem 90 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości.

Z tego co usłyszałem w polskim radiu to akcja nocnych muzeów prowadzona była w całym kraju, a ze względu na ilość zwiedzających niektóre placówki przedłużyły czas zwiedzania do drugiej a nawet do trzeciej w nocy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Ja co prawda mieszkam w Warszawie , ale u mnie w mieście też zorganizowano Noc Muzeów.

Nie lubię tłumu , hałasu i zgiełku. Wolę spokój i dlatego nie wybrałem się na tą imprezę. Pomysł bardzo dobry i fajnie , że w kraju są podejmowane takie inicjatywy. Muszę się w końcu przełamać i ''posmakować'' Nocy Muzeów. Chciałem wybrać się do muzeum PW , ponieważ były tam wyświetlane ciekawe filmy z okresu Powstania , lecz niestety czasu nie starczyło , i na tym się skończyło.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta