Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Gnome

Ostatnio zakupione

Rekomendowane odpowiedzi

Gnome   

Czyli temat dotyczący waszych zakupów związanych z muzyką, tak płyt CD jak i DVD.

No to ja zacznę, ostatnio nabyłem Physical Graffiti - Led Zeppelin

I nie powiem całkiem przyjemnie się tego słucha, jednak i tak Purple lepsi ;) .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Zaledwie trzy dni temu dostałem w moje łapki najnowszą płytę Lao Che "Gospel". Zaraz w dniu premiery, w trochę ponad godzinę po tym, jak pokazała się na półce. Od tego czasu przesłuchałem ją już ładne parę razy, i za każdym razem podoba mi się coraz bardziej.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Ostatnio Led Zeppelin I (czyli uzupełnianie braków w klasyce rocka)

Syd Barrett - Opel (trochę się zawiodłem, ale może jak przesłucham jeszcze kilka razy to zmienię zdanie).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Przypadkiem,nawet nie wiedziałem ,że taka płyta istnieje-- 1995 rok-Neil Young & Pearl Jam-"Mirror ball"

Fajna płytka,dziwne zestawienie.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Live in Pittsburgh 1970 - The Doors

Jakiś czas przymierzałem się do kupna tego albumu no i dzisiaj zauważywszy go na półce postanowiłem wzbogacić swoją kolekcję.

Jestem właśnie w trakcie pierwsze słuchania i się nie zawiodłem.

Następny w kolejce jest Live In Boston, ale cena mocno zaporowa.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Abaddon- "Wet za wet" z 1986 roku,jak ja się naszukałem tej płyty.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Dawno nie 'chwaliłem' sie nowymi zakupami a było ich kilka, ale teraz chcę się pochwalić zakupem za 13 zeta, a mianowicie Iggy Pop - The Passenger Live in U.S.A.

Powiem/napiszę szerze, że kupując w Saturnie nie mieli tego nawet w bazie więc nie mogłem 'przetestować' ale myślę taka śmieszna kasa więc 'zaryzykowałem' i się nie zawiodłem, płyta baaardzo mi się podoba i słucham prawie na okrągło 8) .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

Enya - "A day without rain", takie perełki można wyszperać za 6 zł na targu. ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Lu Tzy   

Ukradlem z netu, nie kupilem, wiec powinienem se odezwac w innym temacie...

Ale rzecz absolutnie nieosiagalna na legalnym rynku.

"free". Dla mnie, obok "the Cream" i Jeffa Becka najlepszy rock. Z najlepszych lat rocka. ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Czesław Niemen - Spiżowy Krzyk

Wszedłem do Empiku jak zwykle tylko porozglądać się i jak zwykle coś kupiłem (słabą mam wolę ;P), właśnie słucham bardzo ciekawa kompilacja z "niesztandarowymi" utworami Niemena.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

A zdobyłem jak dla mnie białego kruka -Zbigniew Hołdys - "I Ching". Płyta nagrana po odejściu Hołdysa od Perfectu w '83 roku. Na płycie występują oprócz Hołdysa, Wojciech Waglewski i Martyna Jakubowicz.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta