Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Albinos

Liga Mistrzów sezon 2007/2008

Rekomendowane odpowiedzi

Albinos   
We wtorek Barcelona nie grała z Chelsea.

Ale grała z Manchesterem, piłkarsko zespołem niemalże identycznym z ManU. Zarówno Benitez jak i Ferguson to starszy wyjadacze, którzy potrafią ustawić swój zespół jak trzeba. Barcelona Rijkarda przegrała taktycznie z Manchesterem Fergusona.

Może nie jest najmniej istotną postacią w Chelsea, ale jego wczorajsze zachowanie nie daje dobrego świadectwa o nim. Nie jest z pewnością wybitnym trenerem, II połowę meczu zawalił całkowicie, gdyż uznał, że jego zespół zwycięstwo ma w kieszeni.

Wybitnym nie jest, i jeszcze długo nie będzie, ale nie zgodzę się, że nic od niego nie zależy w zespole. Mourinho zespół zbudował, ale sami piłkarze nie wytrzymali by tak długo bez kogoś, kto by ich ustawił odpowiednio. Nie przez przypadek Chelsea jest teraz na drugim miejscu w lidze, i gra w finale LM.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
shymaq   

Jakie prognostyki przed finałem?? Ja myślę, że regulaminowy czas gry nie wystarczy..

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Już prędzej spodziewałbym się karnych, niż że ManU ustawi wynik po pierwszych 45 minutach. Niemniej co by się nie działo, liczę na piękny mecz i zwycięstwo Manchesteru. Wyniku nie obstawiam, bo tutaj o wszystkim może zadecydować jeden błąd (byle tylko nie sędziego).

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

W sumie żadnej z drużyn nie kibicuję, jednak sądze, iż mecz albo zakończy się karnymi lub Chelsea w 1 połowie ustali wynik. Podobnie jak Albinos mam nadzieję, że arbiter nie wyciągnie kota z worka i mecz odbędzie się bez jakiś radykalnych błędów w sędziowaniu.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
shymaq   

Jestem podobnego zdania:) W ogóle co tak naprawdę może przesądzić o końcowym zwycięstwie którejś ekipy? Macie jakieś typy? Mi się wydaje, że bardzo wysoką formę prezentuje od dłuższego czasu blok defensywny United a w szczególności podobają mi się Evra i Ferdinand. Na Cristiano za bardzo nie liczyłbym. Może takim jokerem znowu będzie Tevez. W składzie Chelsea niepokoi mnie dobra dyspozycja Cole'a. Poza tym uważam, że Essien to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Defensywa ManU to na chwilę obecną chyba ich najmocniejsza formacja. Co jak co, ale to głównie dzięki obronie ManU pokonało Barcę. Hiszpanie nie potrafili przejść tego monolitu. A po powrocie Vidica może by tylko lepiej. Co do Crisa, to mam mieszane uczucia. Zawodnik świetny, ale czy poradzi sobie z presją? Śmiem wątpić. To już prędzej Wazza i Carlito coś ustrzelą. Dużo będzie zależało od bramkarzy. Obaj mają doświadczenie, ale mam wrażenie, ze Cech boi się trochę teraz ryzykowniejszych wyjść, zwłaszcza w zamieszaniu podbramkowym (i ciężko mu się dziwić), i tutaj van der Sar może mieć przewagę. Przy rzutach karnych obaj mają spore szanse. Nieraz już pokazywali, że potrafią je bronić. Drogba, Essien i Ballack, tej trójki obawiam się najbardziej. Dwa pierwsi to klasa sama w sobie, Ballack z kolei ostatnio gra coraz lepiej.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Regulus   

Szykuje się najgorszy finał w historii tych rozgrywek. Wiem, że nie jestem obiektywny, ale mam to gdzieś ;p O ile lubię Premiership za swoisty klimat to w Champions League Angoli nie zdzierżę.

W następnym sezonie Juve namiesza ;]

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
shymaq   
W następnym sezonie to Milan i Arsenal zrobią powrót Jedi
AC Milan na pewno powróci w wielkim stylu. Robiąc furorę w pucharze UEFA ;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   
To teraz Manchester United może w chwale...

...ZBANKRUTOWAĆ.

:P

Nie ma to jak zbłaźnienie antymachsterowego kibica :clap:

Szczerze mówiąc nie wiem czy to pewność siebie Terry'ego zgubiła Niebieskich czy to raczej ogólne warunki boiska, niemniej to co Chelsea zrobiła z taką sytuacją najlepiej pokazuje zachowanie Abramowicza, który padł na krzesło tłukąc się w serce. To była taka szansa, że aż żal serce ściska, gdy taki zawodnik to wszystko zaprzepaszcza. Tak poza tym, utwierdziłem się w przekonaniu, że strzelanie karnych, na dodatek pod presją, to nie dla C. Ronaldo.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Nie ma to jak zbłaźnienie antymachsterowego kibica

Chyba się zagalopowałeś, nie życzę sobie takich komentarzy.

Szkoda tego słupka i poprzeczki, ale ogólnie ok. wygrali niech się cieszą zawsze jakiś grosz na długi im wpadł.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

No i ManU po raz 3 zdobył Champions League. Świetny mecz, 1 połowa należała do Czerwonych Diabłów, 2-ga natomiast do The Blues. Dramaturgia, 2 bramki podczas regulaminowych 90 minut, czego chcieć więcej? Swoją drogą, wiedziałem, że C.Ronaldo nie strzeli tego karnego, powinien strzelać Giggs :clap:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.