Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Wiedźmin

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno najlepsza i najdroższa w historii Polski gra. Do tego sam Sapkowski uczestniczył w robieniu tej gry, muzyka to legendarny zespół Vader, premiera w 22 krajach i na początek 1 000 000 egzemplarzy...

http://gry.onet.pl/1091,78197,,Wied%BCmin,recenzja.html

Jak stanieje za pół roku to ją kupie : P

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
jachu   
a tak z ciekawości - jaka na dzień dzisiejszy jest jej cena??
W sklepiku na gram kosztuje nie całe 80 zł. Moim zdaniem nie za dużo jak na taki "hit" :(

PS. Cena dla osób które mają konto i te ich Wirtualne-Pieniądze :)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
a tak z ciekawości - jaka na dzień dzisiejszy jest jej cena??
W sklepiku na gram kosztuje nie całe 80 zł. Moim zdaniem nie za dużo jak na taki "hit" :(

PS. Cena dla osób które mają konto i te ich Wirtualne-Pieniądze :)

To akurat dobrze, bo cena 200 zł czy 150 zł odstraszyłaby wiele osób..., a te 79 zł. jest do przyjęcia, kiedyś kupię, ale poczekam na opinię o tej grze, jeśli będzie hit to jako z chęcią zagram.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Nie zagram. Po pierwsze nie mam zamiaru wydawać na tą grę nawet 80 zł - kwoty, za którą kupiłbym co najmniej trzy niezłe książki. Po drugie wymagania sprzętowe dobiłyby mojego gruchota, powodując moje szczerze nieukontentowanie :roll: Screeny bardzo ładne, ale dla co najmniej 1/4 graczy ta gra z racji wymagań jest nieosiągalna.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
ciekawy   
Po drugie wymagania sprzętowe

Otóz to - trzba mieć procesor dwurdzeniowy conajmniej 2,4 GH, 1028 RAM (nic nie poplątałem?). Przy moim starym Atlonie 1600+ , 512 RAM gierka wogóle by nie chodziła :( . Kiedyś lubiłem Sapka, mam wszystkie jego książki - przez to gierka będzie dla mnie rarytasem, ale jak pisali przedmówcy - poczekamy, aż stanieje.

pzdr.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
jachu   

Ja akurat nie lubię grać na komputerze, więc na pewno nie zagram. Niemniej, gracze chcący zagrać powinni ją kupić. Na taką grę naprawdę warto wydać te niecałe 100zł. Nie dość, że to polska produkcja, jeszcze jej koszty są ogromne - 20 mln zł. Warto wspomóc rodzimych twórców. Po prostu nie wypada ściągać pirata!

Co do wymagań sprzętowych, to minimalne wymagania wyglądają tak:

1. System operacyjny Windows XP Service Pack 2 lub Vista (system operacyjny musi mieć zainstalowane dostępne aktualizacje)

2. Procesor Intel Pentium 4 2,4GHz lub AMD Athlon 64 2800+

3. 1024 MB RAM - Windows XP

1536 MB RAM - Windows Vista

4. 128 MB karta graficzna, z obsługą DirectX 9 i Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800)

5. Karta muzyczna zgodna z DirectX 9.0

6. 8,5 GB wolnego miejsca na dysku twardym.

Zalecane wymagania:

1. Procesor Intel Core 2 Duo 2,13 GHz lub AMD X2 5600+

2. 2 GB RAM

3. 256 MB karta graficzna, z obsługą DirectX 9 i Pixel Shader 3.0 (GeForce 7900 GTX / ATI Radeon X1950 PRO)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
lester   

Na największej nieoficjalnej stronie Wiedźmina odnośnie wymagań minimalnych napisano :

"Żeby was nieco pocieszyć, dodamy, że według słów twórców, komputer spełniający wymagania minimalne, z procesorem 2.8 GHz (w wypadku Intela) pozwala na grę na średnich detalach."

Znalazłem tam też takie zdanie:

"Panowie z CD Projekt RED Studio pisali również, że gra testowana była na słabszych komputerach - 1.7 GHz i 512 MB RAM. Podobno działa całkiem ładnie."

Zapewne niektórzy userzy ożywili się w tym momencie. Jednak następne zdanie przynosi zimny prysznic:"Oczywiscie nie traktujcie tych informacji jako pewnik, raczej jako światełko w tunelu;) A może uda się jednak gre odpalić?"

Zacytowałem, wypada zatem podać źródło-http://www.witcher.phx.pl/ .

Zauważyłem, że autorem newsów na tamtej stronie jest niejaki Yarpen. Czyżby jakiś krewny naszego Admina :( .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Czyżby jakiś krewny naszego Admina.

Wiesz krasnoludów to wiele na tym świecie : P

To może na minimalnych detalach ta gra pójdzie..., bo mało osób ma aż taki komputer jak w wymaganiach zalecanych.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

A nominowany do oscara Bagiński wykonał animacje do Wiedźmina, a i Amazon.com dał 5/5, a zagraniczne prestiżowe serwisy 8,5 9,5 i 9,7. Może to nowy bohater popkultury taki Polski Supermen jak myślicie?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Markus   
Może to nowy bohater popkultury taki Polski Supermen jak myślicie?

Nieee... Do Supermana mu brakuje :razz:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gnome   

Jeszcze tylko kilka tygodni (może i mnie) i kupię nową Toszybkę i wtedy będzie można pomyśleć o graniu w Wiedźmaka (albo i nie bo sesja na karku a jak ją zainstaluję to mnie końmi od niej nie ruszą :arrow: )

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta