Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Wydarzenie roku 2005 na świecie

Najważniejsze wydarzenie roku 2005 to:  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Ptasia grypa w Europie
      3
    • Zamachy terrorystyczne w Londynie
      3
    • Śmierć papieża Jana Pawła II
      22
    • Angela Merkel wybrana kanclerzem Niemiec
      3
    • Zamieszki i protesty imigrantów we Francji
      3
    • 60. rocznica zwycięstwa nad hitlerowskimi Niemcami
      1
    • Huragan Katrina w Stanach Zjednoczonych
      4
    • Uchwalenie budżetu Uni Europejskiej na lata 2007-2013
      2
    • Wybór Josepha Ratzingera na papieża
      2
    • Inne wydarzenie, jakie?
      1
    • Trudno powiedzieć
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Jskie wydarzenie zasługuje na miano wydarzenia roku 2005? Możecie wybrać 3 z propozycji przedstawionych w ankiecie.

Ja wybrałem śmierć JP II, świat stanął w miejscu, wszystkie głowy państw świata lub ich delegaci byli w Rzymie. Nawet Kuba i Chiny wyraził ubolewanie. Pogrzeb jakiego na świecie nie było dla wielkiego człowieka.

Angela Merkel kanclerzem wybrałem to ponieważ licze na ożywienie stosunków na lini Warszawa-Berlin. Miłym symbolicznym gestem było to 100 mln dla naszych najbiedniejszych regionów.

Trzeciego nie punktowałem.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Qdl4ty   

Ja zdecydowanie uwazam, ze smierc Jana Pawla II ( Wielkiego ) i tym samym wybor nowego papieza mialy ogromny wplyw na ludzkosc.

Te 2 wydarzenia zmienily szczegolnie swiat katolikow ale nie tylko. Smierc Wielkiego Papieza, ktory odegral niezmiernie wazna role w rozwoju XX i poczatku XXI wieku wstrzasnela, ale dala tez do myslenia. Zaczelismy sie zastanawiac kto jest teraz autorytetem dla paru miliardow zagubionych ludzikow ....... ja nadal nie moge wymienic takiej osoby.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Hapu   

Ja zaznaczyłem że najważniejszym wydarzeniem roku 2005 jest śmierć Jana Pawła II Wielkiego i wybuch epidemii ptasiej grypy

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
w4w   

Śmierć JP II to szok i niepowetowana strata dla miliarda katolików, dlatego głosowałem na to wydarzenie.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Ja również głosowałem na śmierć Jana Pawła II. Wydarzenie wstrząsające. Myślę, że wszyscy czuliśmy, że skoro Ojciec Świety był z nami zawsze to pozostanie tak nadal. Wielka postać, wielki autorytet nie tylko dla chrzescijan. Jego śmierć to niepowetowana strata.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

Śmierć JP2 - nawet kibice dali se spokój z zamieszkami.

Wybór Ratzingera na papieża - wbrew pozorom nie jest aż tak "ostry". Poza tym to w pewien sposób kontynuacja polityki Jana Pawła II.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Markus   

Śmierć JPII, zamachy terrorystyczne w Londynie, a trzeciego nie punktowałem z tego powodu, że miałem ogromny dylemat...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Wołodia   

*zamachy terrorystyczne w Londynie

*śmierc Papieza - przede wszystkim dla katolikow, aczkolwiek nawet dla wielu agnostykow(do ktorych sie zaliczam)/ateistow/protestantow byla to smierc nie tyle glowy Kosciola co wielkiego czlowieka.

nawet kibice dali se spokój z zamieszkami.

Niestety nie na dlugo...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Przed wyrażeniem zgody na Warunki użytkowania forum koniecznie zapoznaj się z naszą Polityka prywatności. Jej akceptacja jest dobrowolna, ale niezbędna do dalszego korzystania z forum.