Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Trener siatkarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś odniósł kiedyś X sukces to znaczy, że nie wolno krytykować, nie wolno "zwalniać", ma jechać do końca na jakimś sukcesie.

Nie, to moje myślenie, a nie polskie :razz: Polskie myślenie to na kogo by tu zwalić winę za porażkę?

Teraz biadolenie nic nie da. Zdejmować go na krótko przez kwalifikacjami do IO i ewentualnymi IO, to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Jeśli teraz Lozano się zwolni to na IO, jeśli tylko tam zagramy, nie mamy szans nic ugrać. Drużyna bez trenera, a Lozano złym trenerem nie jest, to nie jest drużyna. Po kwalifikacjach możemy pogadać. Jeśli awansują do Pekinu, to poczekać do zakończenia igrzysk.

Oczywiście.

Znowu zaczyna wychodzić na plan główny nasz stary problem. Nasi zawodnicy przegrywają mecze w głowach. Grać potrafią, już to pokazywali nie raz. I to jest aktualnie główny problem Lozano. Sprawić aby nie rozluźniali się po 2 setach.

Polskim siatkarzom zdecydowanie lepiej gra się z mocnymi rywalami, bo ich nie lekceważą. Przypomnę chociażby poprzednie igrzyska (kiedy trenerem nie był jeszcze Lozano). Piękne zwycięstwo 3:0 z Serbią, żeby dwa dni później dostać bodajże 3:1 z Grecją.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Nie, to moje myślenie, a nie polskie :razz: Polskie myślenie to na kogo by tu zwalić winę za porażkę?

O nie, nie w Polsce robi się nietykalskich Małysz czy Lozano to jedni z nich. W sporcie liczy się tylko 1 miejsce ew. 2 i 3. Lozano i jego siatkarze się zbłaźnili nie widzicie tego? Porażka w siatkówkę z Estonią i Czarnogórą nie da się tego wytłumaczyć, że coś w głowie nie tak, bo z takimi rywalami nie ujmując nim każdy ligowy nasz klub powinien wygrać 3:0... Przed IO racja nie warto zmieniać, w następny weekend z taką grą przegrają turniej w Portugalii i można zaczynać szukać kogoś nowego.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Porażka w siatkówkę z Estonią i Czarnogórą nie da się tego wytłumaczyć,

Jak w takim razie wytłumaczyć fakt, że tydzień temu gładko wygrali po 3:0, a teraz prowadzili w setach po 2:0? W przeciągu paru minut przerwy zapomnieli jak się gra? Dwa razy pod rząd? Tutaj nie chodzi o umiejętności, ale problemy z koncentracją.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Jak widać można. Tylko wytłumacz mi, dlaczego w takim razie tydzień temu wygrali bez problemów i teraz prowadzili po 2:0. Nagle zapomnieli jak się gra? Pierwszy zadałem pytanie, i czekam na odpowiedź.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Ale, co ja mam się cieszyć, że 3:0 ograli Estonię? To są 2 kompromitujące porażki, wcześniej też nas skompromitował na mistrzostwach powinien już wtedy odejść to może dzisiaj bylibyśmy i na ME i na IO.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Ale, co ja mam się cieszyć, że 3:0 ograli Estonię? To są 2 kompromitujące porażki, wcześniej też nas skompromitował na mistrzostwach powinien już wtedy odejść to może dzisiaj bylibyśmy i na ME i na IO.

Przecież nie tego dotyczyło pytanie kolegi Albinosa. :razz:

O nie, nie w Polsce robi się nietykalskich Małysz czy Lozano to jedni z nich.

Lozano??!! Nietykalny??!! Małysz zgoda, ale Lozano?! Czytasz jakąś prasę albo chociaż newsy w internecie?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Jarpenie nie bardzo rozumiem, o czym teraz piszesz. Odpowiedz na zadane pytania. Skoro są tacy słabi, i problem nie leży w głowach, to czemu tydzień temu wygrali gładko po 3:0 a teraz prowadzili już po 2:0. Nie da się stracić umiejętności w tydzień, w tym bardziej w kilka minut. Nikt nie każe Ci się cieszyć. Po prostu odpowiedz na proste pytania, to wszystko;)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Lozano??!! Nietykalny??!! Małysz zgoda, ale Lozano?! Czytasz jakąś prasę albo chociaż newsy w internecie?

Czytam, ale na Forum zawsze był krzyk i wrzawa, że go chcę zwalniać tak jest i teraz.

Dlatego, że trener nie potrafił tak ustawić zespołu lub tak go zmotywować by pokonali Estonię i Czarnogórę... jak to w ogóle brzmi... w nocy o północy powinni wygrać gładko 3:0.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Ja tu nie widzę ani krzyku, ani wrzawy, tylko głosy, że nie ma sensu na razie zwalniać, bo to i tak nic nie da, a może coś jeszcze wyciśnie z nich na same IO. Poza tym, czekam dalej na odpowiedz na moje pytania Jarpenie.

Dlatego, że trener nie potrafił tak ustawić zespołu lub tak go zmotywować by pokonali Estonię i Czarnogórę... jak to w ogóle brzmi... w nocy o północy powinni wygrać gładko 3:0.

Czyli tydzień temu potrafił ustawić ich, teraz potrafił ustawić ich na da sety... a potem nagle nie potrafił ich ustawić? Wybacz, ale ja tutaj nadal nic nie rozumiem.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Gdy pisałem posta jeszcze nie było odpowiedzi;) Teraz zauważyłem i poprawiłem.

po drugie trzeba było zwolnić wtedy jak mówiłem to by dzisiaj problemu nie było.

Jak widać osoby odpowiedzialne za to uważały wówczas inaczej. Teraz nie ma co wracać do przeszłości i udowadniać sobie, kto miał rację. Poczekajmy do turnieju kwalifikacyjnego przynajmniej.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   
Po pierwsze odpowiedziałem po drugie trzeba było zwolnić wtedy jak mówiłem to by dzisiaj problemu nie było.

Chyba nie tak łatwo zwolnić Lozano, podpisał kontrakt do Igrzysk, a zerwanie go przed czasem, drogo kosztowało by PZPS (wypłacenie kar kontraktowych). Trenerzy zachodni potrafią zadbać o swój tyłek.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Po pierwsze odpowiedziałem po drugie trzeba było zwolnić wtedy jak mówiłem to by dzisiaj problemu nie było.

Chyba nie tak łatwo zwolnić Lozano, podpisał kontrakt do Igrzysk, a zerwanie go przed czasem, drogo kosztowało by PZPS (wypłacenie kar kontraktowych). Trenerzy zachodni potrafią zadbać o swój tyłek.

Lepiej było zapłacić, a wstydu by nie było... Dobrze, że wreszcie prasa ich zjechała z góry na dół chociaż moim zdaniem i tak delikatnie. Pamiętacie jak bodajże fakt zrobił fotomontaż i wszystkim dał pieluchy na zdjęciu chyba na IO w Atenach, jakoś tak... dzisiaj to również byłoby adekwatne.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Tofik   

IMHO ujawnia się tutaj prawda piłkarska (w tym przypadku aktualna również w siatkówce) - gdy drużyna wszystkich pokonuje i wygrywa wszystkie zasługi spływają na zawodników, gdy drużyna przegrywa za wszystko winę ponosi trener. Nie widzę nic złego w Raulu Lozano, jak na razie jakoś nie widać specjalnie lepszego kandydata na to stanowisko.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta