Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Tomek91

Strajk nauczycieli - 29 maja

Czy nauczyciele słusznie postępują organizując strajk ??  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Tak
      7
    • Nie
      1
    • Nie mam zdania
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek91   

29 maja ma odbyć się dwugodzinny strajk nauczycieli . Zaczynają powoli przyjmować strategię lekarzy . W takich momentach zastawiamy się nad słusznością tego protestu . Pojawiają się głosy , że nauczyciel ma za dużo wolnych dni ( wakacje , ferie , soboty i niedziele , długie weekendy) a jeszcze walczy o pomostówki ( wcześniejsze emerytury ) . Czy popieracie takie działania nauczycieli ??? Czy postępują oni słusznie ???

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Tak dlatego, że to cholernie ciężka robota, nie dość, że trzeba być wykształconym to jeszcze użeraj się z dzieciakami to psychicznie wykańcza, mówi się ciągle, dziennik uzupełnia jak się ma wychowastwo to mnóstwo problemów dochodzi, przygotować się do lekcji trzeba, na wycieczce odpowidzialność za dzieciaki i poprawianie zadań i sprawdzianów. Ja wiem, że są czarne owce, ale przez ich pryzmat nie oceniajmy nauczycieli. Oni kształcą kolejne pokolenia powinni zarabiać dużo więcej. Np w Szwecji nauczyciel jest zawodem takiego samego prestiżu jak adwokat czy lekarz i równie sowicie wynagradzany... Jak jest u nas wiemy, dlatego popieram strajk nauczycieli.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Jak zauważył Jarpen istotne jest to że nauczyciele zarabiają bardzo mało w związku z tym jest to zawód, przepraszam za okreslenie, nieudaczników (lub ludzi z prawdziwą pasją) ponieważ zawód nauczyciela jest traktowany na zasadzie 'jeśli już nic mi w życiu nie wyjdzie to zostanę nauczycielem'. I dlatego wśród nauczycieli brakuje prawdziwych fachowców i dlatego nie ma dyscypliny w szkole i dlatego poziom niektórych szkół jest tak niski, wszystko dlatego że nauczyciele za mało zarabiają...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
leonidas   

Może wkońcu nastąpi normalizacja płac. Osoby, które kończą studia, muszą się długo uczyć (chodzi o nauczycieli) zarabiają tyle co mniej wykształcone osoby za granicą. I jak to powiedział Jarpen jest to bardzo odpowiedzialna praca.

że nauczyciel ma za dużo wolnych dni ( wakacje , ferie , soboty i niedziele , długie weekendy)

Wywiadówki, rady pedagogiczne, zajęcia wyrównawcze, koła zainteresowań, wszystko po pracy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Zdecydowanie popieram ich. Jest to zawód wymagający, zarówno przygotowanie do niego jak i sama praca jako nauczyciel. Przecież to oni kształcą nowe pokolenia. Już z racji tego, że skończyli studia powinni być sowicie wynagradzani. A to, że mają długie wakacje, święta, weekendy... ok, ale sporą część z tego wolnego czasu muszą przeznaczać na sprawdzanie sprawdzianów, kartkówek, wypracowań, przygotowywanie nowych lekcji. I w efekcie tego wolnego czasu zostaje im naprawdę niewiele.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Estera   
Jak zauważył Jarpen istotne jest to że nauczyciele zarabiają bardzo mało w związku z tym jest to zawód, przepraszam za okreslenie, nieudaczników (lub ludzi z prawdziwą pasją) ponieważ zawód nauczyciela jest traktowany na zasadzie 'jeśli już nic mi w życiu nie wyjdzie to zostanę nauczycielem'. I dlatego wśród nauczycieli brakuje prawdziwych fachowców

Pszepraszam najmocniej- absolutnie nie zgadzam się z Twoją opinią Szpek_chomiku! Są ludzie, którzy kochają to co robią, chcą uczyć, chcą dzielić się swoją pasją. Istnieją także osoby, które chcą być nauczycielami.

Przepraszam za OT

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pszepraszam najmocniej- absolutnie nie zgadzam się z Twoją opinią Szpek_chomiku! Są ludzie, którzy kochają to co robią, chcą uczyć, chcą dzielić się swoją pasją. Istnieją także osoby, które chcą być nauczycielami.

Przepraszam za OT

Tak, i zaznaczyłem to w swojej wypowiedzi. Ale pytam się ilu jest takich nauczycieli 2-3 % ? Chodzę do liceum które od wielu lat jest w pierwszej trójce najlepszych szkół w Polsce. I mogę z czystym sumieniem powiedzieć że takich nauczycieli o których mówisz mogę policzyć na palcach jednej ręki i jeszcze by kilka zostało... Natomiast do policzenia nauczycieli którzy zostali nimi 'z przypadku' musiałbym użyć nie tylko palców obu rąk ale jeszcze i nóg...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Przepraszam za OT

Tak, i zaznaczyłem to w swojej wypowiedzi. Ale pytam się ilu jest takich nauczycieli 2-3 % ? Chodzę do liceum które od wielu lat jest w pierwszej trójce najlepszych szkół w Polsce. I mogę z czystym sumieniem powiedzieć że takich nauczycieli o których mówisz mogę policzyć na palcach jednej ręki i jeszcze by kilka zostało... Natomiast do policzenia nauczycieli którzy zostali nimi 'z przypadku' musiałbym użyć nie tylko palców obu rąk ale jeszcze i nóg...

Ja wiem, że pasjonatów jest mało, ale dobrych nauczycieli jest wielu, znajdują się też tacy, którzy nic nie robią..., ale to nie może przysłonić nic. Ja w większości miałem doczynienia z tymi zwykłymi dobrymi, ale spotkałem kilku pasjoanatów, a ta 3 kategoria przypominam sobie 3 nauczycieli więc to nie dużo jak na ilość jaką miałem. Należy im się większa pensja, w szkołach ponadto powinno być więcej pomocy naukowych, programy powinny zostać zmienione, może jakiś system eliminowana złych nauczycieli stworzyć etc. W każdym bądź razie nauczyciele tak jak lekarz powinni zarabiać więcej.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta