Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Matura z historii matura 2007

Rekomendowane odpowiedzi

nazaa   
To już we wtorek

Jaki wtorek? Liberal, matura z historii jest w czwartek 17 maja , we wtorek jest rosyjski i hiszpański :P

jak wasze samopoczucie?

Nie narzekam. Będzie dobrze :P

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
hiszpański

Przepraszam za prywatne pytanie ale czy Ty nazaa przypadkiem nie zdajesz matury z hiszpańskiego?

A wszystkim maturzystom historycznym życzę powodzenia! :P

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
nazaa   
Przepraszam za prywatne pytanie

Nic nie szkodzi, proszę się nie krępować :P

czy Ty nazaa przypadkiem nie zdajesz matury z hiszpańskiego?

Nie, a skąd ten pomysł? :P Maturę pisałam w ostatnią środę z niemieckiego, bo to był mój język wiodący w liceum i wydawało mi się, że egzamin z niego napiszę najlepiej.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Oczywiście, że w czwartek, ale właśnie jak samopoczucie? Ja jeszcze sobie coś tam powtarzam i mam nadzieje, że będzie dobrze. Oby temat był normalny, czyli nie jak ostatnio gospodarczy. Najlepiej problemowy, typu przyczyny upadku RP, Rzymu, wojny Polski z Zakonem etc.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
szpek_chomik napisał/a:

czy Ty nazaa przypadkiem nie zdajesz matury z hiszpańskiego?

Nie, a skąd ten pomysł? :wink: Maturę pisałam w ostatnią środę z niemieckiego, bo to był mój język wiodący w liceum i wydawało mi się, że egzamin z niego napiszę najlepiej.

Moją poszlaką było to że wiedziałaś że hiszpański był we wtorek :wink:

Co do matury z historii - najważniejsze że był 'normalny' temat na rozprawkę... z tego co pamiętam zdarzaly się naprawdę straszne...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Tak temat I pisałem i uważam, że go wymodliłem, bo byli Jagiellonowie, a o Prusach też się uczyłem, więc ok. Pytania testowe były dość łatwe jeśli uważnie przeczytać dało się zrobić wszystko. Myślałem, źe będzie dużo dużo trudniej. Ważne, że temat nie był gospodarczy.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
nazaa   
Moją poszlaką było to że wiedziałaś że hiszpański był we wtorek

Aaa, to tak :wink: Nie wiedziałam, że we wtorek jest, a właściwie był, hiszpański, ale sprawdziłam na stronie CKE, bo byłam ciekawa z czym Liberal pomylił maturę z historii. Same Sherlocki na forum :wink:

Co do matury z historii - najważniejsze że był 'normalny' temat na rozprawkę...

Oj tak, to najważniejsze, bo za 20 pkt :wink:

Tak temat I pisałem i uważam, że go wymodliłem

Ja też pisałam pierwszy, ale nie powiem, żebym go wymodliła. Mi zależało tylko na tym, by nie było dwudziestolecia pod żadną postacią, a zwłaszcza karykatur :wink:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Co do matury z historii - najważniejsze że był 'normalny' temat na rozprawkę... z tego co pamiętam zdarzaly się naprawdę straszne...

W poprzednich latach były prostsze.

Tak temat I pisałem i uważam, że go wymodliłem, bo byli Jagiellonowie, a o Prusach też się uczyłem, więc ok. Pytania testowe były dość łatwe jeśli uważnie przeczytać dało się zrobić wszystko. Myślałem, źe będzie dużo dużo trudniej. Ważne, że temat nie był gospodarczy.

Mam podobne odczucia, z tym że ja marzyłem o XIX wieku, powstania, Wiosna Ludów etc. Jednak nie narzekam.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

W poprzednich latach były prostsze.

Mam podobne odczucia, z tym że ja marzyłem o XIX wieku, powstania, Wiosna Ludów etc. Jednak nie narzekam.

Moim zdaniem były trudniejsze zwłaszcza w zeszłym roku temat nie dla mnie, bałem się tematu o kulturze lub gospodarce. Sprawa tematu to sprawa subiektywna mi temat przypasował i jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Jeszcze niedawno chciałem poznać te wyniki już zaraz, niemalże natychmiast, a teraz im bliżej tym mniejszą mam na to ochotę ;) , no cóż zobaczymy jak będzie, jestem dobrej myśli, w końcu co mi teraz pozostało:)

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
nazaa   

Dobrze powiedziane :thumright: Ja się zastanawiam, czy w przyszłym roku nie zdawać matury z rosyjskiego, bo jest ona potrzebna przy rekrutacji na afrykanistykę w Warszawie, a wcześniej nie przyszło mi do głowy, by się tym zająć...

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
Ja się zastanawiam, czy w przyszłym roku nie zdawać matury z rosyjskiego,

A jesteś pewna czy tak wolno, że po roku zdajesz sobie kolejny przedmiot? Wiem, że można poprawiać, ale czy zdawać nowy przedmiot?

Dobrze powiedziane :thumright:

W końcu to ja pisałem więc jakby mogło być inaczej ;) .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta