Skocz do zawartości
  • Ogłoszenia

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Trener siatkarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że tak. Powinien do końca wypełnić kontrakt. Jeżeli nie awansujemy na igrzyska, to wtedy należy go zwolnić, ale nie wcześniej. Odrobinę zaufania, bo Lozano na nie zasłużył, od czasów Mistrza Wagnera, żaden trener nawet nie zbliżył się do tego, co zrobił Lozano. On jest prawdziwym trener, który potrafi jasno powiedzieć, że gra w reprezentacji narodowej to największy zaszczyt i nikt nie bedzie sobie wybierał kiedy w niej grać, jak primabalerina Wlazły.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Tyle, że tam jest konflikt i trener chyba jest stroną, oni chyba nie mają do grania żadnych chęci moim zdaniem przydałaby się zmiana trenera. O ile ME mogę uznać za wpadkę i nie mówiłem o jego zwolnieniu to obecna postawa naszych siatkarzy jest beznadziejna, bo ja pamiętam jak Hiszpanów i Holendrów ogrywaliśmy seryjnie, a teraz odwrotnie. Licze tylko, że równie znakomity fachowiec zostanie trenerem Polski.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

W tym momencie wychodzi mentalność Polaków. Jednego świetnego fachowca juz zwolniono z bardzo podobnych przyczyn, też jedna pani strzeliła focha i żeby łaskawie wróciła trenera wyrzucili. Dobry trener nie może sobie pozwolić wejść na głowę. Problem lezy w gwiazdeczkach pokroju Wlazłego, czy Szymańskiego. Na moje mogą wyrzucić Lozano, tylko ciekawe jak jego następca będzie chciał trenowac drużynę z nienawidzącymi się z jednej strony Zagumnym, Świderskim, a z drugiej łaskawie powracającym do kadry Wlazłym. To właśnie Wlazły zniszczył tą reprezentację. Mogę powiedzieć otwarcie Polacy w jeszcze trwającym turnieju el. IO, mimo, że podobno drugi garnitur siatkarsko byli najlepsi, znowu w meczach z Hiszpanią i Holandią zawiodła psychika. Lozano musi scementowac zespół, sprawić żeby uwierzyli w zwycięstwo. Murek, czy Gierczyński nie ustepuja wcale za dużo Wlazłemu, czy Szymańskiemu. Lozano ma czas żeby zbudowac z tych zawodników druzyne na turniej interkontynentalny, trzeba mu dać wolną rękę, przestać wywierać presję, żeby powoływał Wlazłę, czy inną panienkę. Jeżeli teraz sprowadzi się nowego trenera, który przywróci świete krowy, nie zbuduje druzyny, bo z ludźmi, którzy nie moga na siebie patrzec trudno coś osiągnąć.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Żadna Polska mentalność, mentalnośc by wyszła po pierwszej porażce, a ich było wiele czyli kompromitacja w ME, kompromitacja w El. IO, jak się nie dostaniemy to będzie mega kompromitacja.

Ponadto nie bronie Wlazłego i Szymańskiego pewnie wielu trenerów by im podziękowało, ale nie da się trenować podczas ciągłego konfliktu. Lozano miał zespół cementować po ME, a teraz znowu problem z Szymańskim nie można tak ciągle.

Lozano już się wypalił potrzebny jest inny trener. Co do Niemczyka wygrał 2 x ME, ale na Olimpiade nie pojechały złotka i w Grand Prix słabo grywały też się wypalił po pewnym czasie.

Murek i Gierczyński ustępują Wlazłemu to niestety widać... Nie mogą na siebie patrzeć? Gdy nie będzie Lozano może się to uda, bo konflikt jest na lini trener-zawodnicy, zawodnicy-zawodnicy może z innym trenerem sprawa się rozwiąże pomyślnie.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Cóż pożyjemy zobaczymy, a Lozano tak jak sobie tego życzysz zostanie zwolniony w przyszłym tygodniu i wtedy się okaże co pokaże makaron zatrudniony w jego miejsce, pewnie to samo, co Bonitta.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Co do trenera nowego to niestety nie orientuje się w nazwiskach w tej branży to nie powiem... Jak przychodził Lozano to też nie wiedziałem kto to..., mam nadzieje, że czas pokaże, że ta ewentualna zmiana była dobra.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   
a Lozano tak jak sobie tego życzysz zostanie zwolniony w przyszłym tygodniu i wtedy się okaże co pokaże makaron zatrudniony w jego miejsce,

Czy ja o czymś nie wiem? Decyzja już zapadła? Bo jak dzisiaj czytałem to głównym kandydatem na stanowisko trenera jest Castellani z Bełchatowa.

Niemniej zgadzam się z Rycerzem. Lozano pokazał że jest trenerem, który potrafi zrobić coś z tego zespołu. To że Wlazły i Szymański rozbijają zespół nie może być argumentem przeciwko Lozano. Niestety są oni na tyle dobrymi zawodnikami, że dość łatwo przekonać ludzi, że to wszystko wina Lozano.

Mówienie o kompromitacji w ostatnich spotkaniach to moim zdaniem przesada. Włochów rozjechali 3:0, z Hiszpanami i Holendrami przegrali 2:3, więc gdzie tu kompromitacja?

Murek i Gierczyński ustępują Wlazłemu to niestety widać...

Jest pomiędzy nimi jednak pewna różnica. Murek i Gierczyński chcą grać dla tej reprezentacji, Wlazły zaś już od dłuższego czasu delikatnie mówiąc kombinuje. Ostatnio dołączył się Szymański, Lozano już zapowiedział, że go więcej nie powoła. Dlaczego tylu zawodników potrafi grać dla reprezentacji, nawet jak są nie do końca zdrowi? Chociażby Świderski, nie pamiętam czy on przegapił w ostatnich latach jakąkolwiek imprezę z własne woli. A gra przecież w lidze włoskiej, gdzie na pewno nie ma łatwo i ma prawo być zmęczony, a jednak gra. I to już od ilu lat.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

chodzi Ci o Tomaso Totolo z Jastrzębskiego Węgla. Zrobił coś z węglem, a teraz inny trener i przegrywaja nawet z Mostostalem (i dobrze :wink:

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Pancerny   

W maju odbędzie się turniej kwalifikacyjny w Portugalii, w którym zagramy z reprezentacją Portugalii,Indonezji, Portoryko.Oto wybrańcy Raula Lozano:

Rozgrywający:

Paweł Zagumny, Łukasz Żygadło, Paweł Woicki

Przyjmujący:

Piotr Gruszka, Michał Winiarski, Krzysztof Gierczyński, Marcin Wika, Sebastian Świderski, Bartosz Kurek, Zbigniew Bartman, Michał Bąkiewicz

Atakujący:

Mariusz Wlazły

Środkowi"

Daniel Pliński, Wojciech Grzyb, Marcin Możdżonek, Łukasz Kadziewicz, Piotr Nowakowski

I miejmy nadzieję, że nasze "gwiazdy" tym razem nie zawiodą.

Libero

Krzysztof Ignaczak, Piotr Gacek.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Polscy siatkarze nie awansowali do przyszłorocznych finałów mistrzostw Europy, które odbędą się w Turcji. W ostatnim meczu turnieju kwalifikacyjnego w Tallinie wicemistrzowie świata przegrali z reprezentacją Estonii, klasyfikowaną na 50. miejscu w rankingu FIVB.

A nie mówiłem, że powinien odejść! Jaki wstyd! Przegrać z Estonią i Czarnogórą w siatkówkę, jesteśmy vice mistrzami świata... Na IO na pewno nie pojadą, może i lepiej bo byśmy się dopiero wstydzili za nich. On już powinien odejść po ostatnich nieudanych dla nas mistrzostwach.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta

Typowe polskie myślenie. I właśnie dzięki czemuś takiemu z posadą pożegnał się Niemczyk w kobiecej kadrze, a osobiście uważam go za lepszego fachowca niż Bonittę. Na szczęście polskie siatkarki nadal prezentują wysoki poziom. Ale nie o tym.

Osobiście uważam Lozano za świetnego trenera i jestem przeciwny pozbawiania go posady selekcjonera. Wątpię, żeby to z jego przyczyny w kadrze wybuchł konflikt (jeżeli taki konflikt rzeczywiście wybuchł). Moim zdaniem prawda jest taka, ze nasi siatkarze po zdobyciu wicemistrzostwa świata poczuli się wielkimi gwiazdorami (co widać szczególnie po Wlazłym) i granie z takimi zespołami jak Czarnogóra czy Estonia (albo wcześniej Belgia) uważają za uwłaczające. Grając w kraju, przy własnej publiczności są w stanie się zmobilizować, ale jak widać za granicą, gdy wygrywają dwa pierwsze sety, są już tak pewni zwycięstwa, że sobie odpuszczają. A stara prawda siatkarska mówi, że jak nie wygrywa się 2:0 to się przegrywa 3:2. Niestety nasz zespół się o tym boleśnie przekonał.

Osobiście uważam, że na igrzyska nasi chłopcy pojadą. Kto wie, może taki zimny prysznic dobrze im zrobi i przestaną w końcu lekceważyć rywali.

Nie twierdzę, że Lozano jest bez winy, ale zmiana trenera nie jest jedynym wyjściem, a już na pewno nie pierwszym, z którego należy skorzystać.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Typowe polskie myślenie. I właśnie dzięki czemuś takiemu z posadą pożegnał się Niemczyk w kobiecej kadrze, a osobiście uważam go za lepszego fachowca niż Bonittę. Na szczęście polskie siatkarki nadal prezentują wysoki poziom. Ale nie o tym.

Powiem tyle, jak mówiłem o jego wywaleniu po ostatniej porażce to mi zarzucano to samo, znowu przegrał i znowu to samo.

Polskie myślenie to jest to:

Ktoś odniósł kiedyś X sukces to znaczy, że nie wolno krytykować, nie wolno "zwalniać", ma jechać do końca na jakimś sukcesie. To jest błędne myślenie, bo jeśli nie ma sukcesu to wylatujesz, w sporcie liczy się tylko 1 miejsce.

Co do Niemczyk to dobrze, że poleciał, gramy na IO, a Bonitta równie dobrze wywiązuje się ze swojej roli nie wypalił się jak Lozano.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
Albinos   

Teraz biadolenie nic nie da. Zdejmować go na krótko przez kwalifikacjami do IO i ewentualnymi IO, to najgorsza rzecz jaką można zrobić. Jeśli teraz Lozano się zwolni to na IO, jeśli tylko tam zagramy, nie mamy szans nic ugrać. Drużyna bez trenera, a Lozano złym trenerem nie jest, to nie jest drużyna. Po kwalifikacjach możemy pogadać. Jeśli awansują do Pekinu, to poczekać do zakończenia igrzysk. Tutaj nie ma co kombinować. Znowu zaczyna wychodzić na plan główny nasz stary problem. Nasi zawodnicy przegrywają mecze w głowach. Grać potrafią, już to pokazywali nie raz. I to jest aktualnie główny problem Lozano. Sprawić aby nie rozluźniali się po 2 setach.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta