Jump to content
  • Announcements

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Sign in to follow this  
Jarpen Zigrin

Czy lubicie fotografować?

Recommended Posts

Bejdak   

Nie przywożę "megabajtów zdjęć", ale za to kilogramy kasetek ze slajdami, gdyż od jakiegoś czasu robię zdjęcia analogową lustrzanką Nikona F80. Jeśli chodzi o tematykę, to zazwyczaj są to krajobrazy z licznie przeze mnie odwiedzanych miejsc, choć czasem trafi się też sesja zdjęciowa jakiegoś wydarzenia, typu uroczystości i tym podobne...

Fotografia to jedno z moich ulubionych zajęć tylko ostatnio jakoś brak czasu na to hobby no i jest dość kosztowne. Przeważnie robię przyrodę i architekturę swego czasu nawet miałem dwie wystawy a potem brakło czasu.

Megabajty? Błe tylko papier żadną cyfrówką nie nauczysz się dobrze zrobić zdjęcia.

robię zdjęcia analogową lustrzanką Nikona F80

Fajny sprzęcik ja mam F65, jak się pstryka?

Bejdak   

Nie mogę narzekać. Aparat ma wszystkie podstawowe (czytaj wystarczające) funkcje, ostrzy bez problemów, AF pracuje bardzo cicho, a migawka chodzi wręcz wzorowo. Jak na początek przygody z fotografią, to bardzo fajny sprzęt.

Ja przywożę jednak megabajty, ale moim zainteresowaniem są zdjęcia jakiś miejsc historycznych czy zabytkowych, w Muzeum potrafię zrobić kilkadziesiąt zdjęć. Jeśli ja już się uwieczniam to zazwyczaj na tle pomnika, fajnego krajobrazu i w ławkach w przeróżnych miejscach. Mam kolekcje ławkową z wielu miejsc Europy : )

Bejdak   

Jeśli chodzi o kolekcje, to swego czasu rywalizowaliśmy z kumplami w konkurencji "Zdjęcie pod zakazem" uwieczniające jego łamanie (Np "kruchy dach, nie wchodzić!, Teren kamieniołomu, wstęp wzbroniony...). Po tym, jak kumpel zrobił sobie zdjęcie pod tabliczką "Nie wchodzić! Pole minowe!" stwierdziliśmy, ze dalsza rywalizacja nie ma sensu, bo bije nas na głowę...

Teraz ten sam kumpel kolekcjonuje zdjęcia toalet za wschodnią granicą... nie muszę chyba dodawać, że ma w niej same "perełki".

Pancerny   

Też fotografuję, ale niestety, tylko cyfrówką, może teraz,skoro sprzęt fotograficzny tanieje, pomyślę o lustrzance cyfrowej.

Estera   

Robie zdjęcia analogową lustrzanką. Fotografuje Canonem eos500. Fotografowanie jest niesamowitym zajęciem. Ostatnio czołgałam się w trawie, potem leżałam nad stawem by zrobić kilka zdjęć kaczce z młodymi. To czekanie na jedno dobre ujęcie jest niesamowite. Czas nabiera innego znaczenia- jakby go nie było :) I czekanie na wywołanie zdjęć- to jest niesamowite! Wkrótce przerzucam się na film czarno-biały.

Pancerny   
Ostatnio czołgałam się w trawie, potem leżałam nad stawem by zrobić kilka zdjęć kaczce z młodymi. To czekanie na jedno dobre ujęcie jest niesamowite.

Ja to bym takim zdjęciem, pochwalił się na Forum! :roll: