Jump to content
  • Announcements

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Jarpen Zigrin

Jesteś humanistą czy ścisłowcem?

Jestem:  

137 members have voted

1. 1.

• humanistą
      48
    • ścisłowcem
      11
    • humanistą i ścisłowcem
      18

Recommended Posts

Jesteś humanistą, czy wolisz nauki ścisłe?

Ja osobiście jestem w pełni tego słowa zanczeniu humanistą, gdyby z mojego świadectwa wyrzucić przedmioty ścisłe moja średnia wzrosłaby do niebotycznych rozmiarów. Jestem typem człowieka, który wie kim był Leonidas, a nie wie jak obliczyć reakcje redox z chemii :wink:

mer   

Kobieta jest najlepsza jako humanistka

Mężczyzna jako "ścisłowiec"

Jak to się ma w odzwierciedleniu - każdy przekonać się może sam - jak wykłada historię meżczyzna a jak kobieta - elita, ty na pewno pamiętasz, jak wykładała Jakubowska, a jak Rożniata nie? :wink:

Ja raczej jako humanistka - ale matematyką nie gardzę :razz:

Mnie histori uczy gośc, który napisał Olimpiade historyczną przed rokiem. Jego żona jest autorem podręcznika do 2 klasy, on jak sam mówi dał tam kilka swoich tekstów. Zna właściwie większośc autorów podręczników lub książek historycznyc. Widze ma przeogromną o samej Uni Lubelskiej gadał 45 minut i mu czasu zabrakło... facet wie wszystko, praktycznie nie do zagięcia. Niesamowita wiedza. W porównaniu z moimi nauczycielkami od histori jakie miałem jest najlepszy. Tu nie chodzi czy kobieta czy mężczyzna, licz się człowiek każdy jest oryginalny. Ciekawe czy w tej ankiecie będzie jakiś typowy ścisłowiec pewnie na tym forum będzie o niego ciężko.

Andrzej   

Ja też zdecydowanie jestem humanistą :wink:. Chociaż przez fakt, że dal języka rosyjskiego znalazłem się w bio-chemie to też nieźle radze sobie z przedmiotów ścisłych :razz:

Ja jestem humanistką, ale przedmioty ścisłe też lubię-

szczególnie matmę z moją kochaną wychowawczynią :wink:

Emjotka   

Przedmioty ścisłe rozumiem i znoszę,ale satysfakcję prawdziwą mam tylko z rozwijania się w kierunkach humanistycznych i artystycznych, więc wychodzi na to,że jestem humanistką :wink: (nie wpadlibyście na to, nie? :lol: )

Qdl4ty   

Ja jestem i scislowcem i humanista - potwierdzaja to oceny oraz moje nie zdecydowanie w tej sprawie ..... :grin:

Jezeli mialbym sie decydowac poprzez ilosc punktow z egzaminu to zostalbym humanista.

Ja też jestem ścisłowcem ale z innymi przedmiotami.... różnymi sposobami jakoś są te czwórki:)

ango   

Z przedmiotami ścisłymi nie mam problemu ale ich nie lubię, nie dają mi żadnej satysfakcji i wystarczy że zamiast plus zrobię minus i już wszystko żle. Nie rozumiałam tylko fizyki.

Kiya   

Zawsze miałam kłopoty z przedmiotami ścisłymi, lepiej z humanistycznymi.

(A jestem w klasie plastycznej)

Erinna   

U mnie to tak pół na pół wychodzi. Ulwielbiam Chemię i Fizykę a każde rozwiązane dobrze zadanie daje mi satysfakcje, za to z kolei nie nawidze i nierozumiem matematyki. Z przedmiotów humanistycznych historia jest jedynym który lubię.pozdr.

a kim jestem ja - nie wie nikt tzn nauczyciel chemii mówi mi że jestem ścisłowcem a nauczyciel polskiego że humanistą :roll: no i sam już nie wiem :sad:

pfl   
Jestem typem człowieka, który wie kim był Leonidas, a nie wie jak obliczyć reakcje redox z chemii

Podobnie jak u mnie. Zdecydowanie jestem humanistą!

suomi   

hmm ja zawsze określam siebie społeczniakiemi bo najbardziej lubie, i czuje sie mocny w historii ,geografii i wosie

no ale nauki społeczne zalicza sie ( wg polskiej klasyfikacji) do humanistycznych więc zaznaczyłem humaniste