Jump to content
  • Announcements

• Jarpen Zigrin

Zostań naszym fanem. Obserwuj nas w social mediach : )   12/11/2016

Daj się poznać jako nasz fan oraz miej łatwy i szybki dostęp do najnowszych informacji poprzez swój ulubiony portal społecznościowy.    Obecnie można nas znaleźć m.in tutaj:   Facebook: http://www.facebook.com/pages/Historiaorgp...19230928?ref=ts Twitter: http://twitter.com/historia_org_pl Instagram: https://www.instagram.com/historia.org.pl/
    • Jarpen Zigrin

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum   12/12/2016

Przewodnik użytkownika - jak pisać na forum. Krótki przewodnik o tym, jak poprawnie pisać i cytować posty: http://forum.historia.org.pl/topic/14455-przewodnik-uzytkownika-jak-pisac-na-forum/
Sign in to follow this  
912_1481369774

Kawa czy herbata?

Wolę pić  

130 members have voted

1. 1.

• kawę
      20
    • herbatę
      40
    • kawę i herbatę
      15
    • nie mam zdania
      2

Recommended Posts

Hauer   

Herbata z miodem i cytryna.

Herbata zielona z miodem i cytryną.

Herbata Roibos z czekoladą :P

Herbata Roibos z miodem

Czarna herbata bez dodatków.

Herbata z mlekiem (jak "fajfokoloki")

ciekawy   
Herbata z mlekiem (jak "fajfokoloki")

Raczej Szwaby z Bawarii (stąd potoczna jej nazwa - "bawarka" :mrgreen: )

Kiedyś uwielbiłem aromat "Lavazzy" :shock: :roll: , a teraz, na starość - 3 w 1 :P

A herbatka - obowiązkowo "Imperial Earl Grey" gruszeczki (with bergamot), kolendra, cytrusy (and citrus) - mniam, mniam - polecam :roll:

pzdr.

Bejdak   

Zielona herbata ze świeżą miętą zaparzoną w środku, mocno posłodzona - tzw. Berber Whisky pita w Maroku... nie do opisania

Ramcel   

Kawa - bardzo mocna i słodka (byle nie rozpuszczalna i nie z mlekiem)

Herbata - różna. Czarna, zielona, czerwona, owocowa, z jakichś kwiatków, etc. Z dodatkami lub bez.

nazaa   

Maślanka albo kefir? :pale: W życiu tego kijem nawet nie ruszę, toż to się właśnie nie nadaje do picia!

Kubag   

Kiedyś dzień w dzień piłem herbatę ale od jakiegoś czasu katuje kawę zbożową. Dzień czy noc piję jakoś mi posmakowało. Piję bez niczego sama zbożowa kawa :-D bez dodatków

Wczoraj pierwszy raz zrobiłam sobie kawę… i teraz piłabym ją kubek za kubkiem. Do tej pory piłam najczęściej herbatę – ale jestem strasznie wybredna. Przyzwyczaiłam się cudownej mieszanki mojej mamy i innej nie toleruje :wink:

jachu   

Uwielbiam kawę. Kiedyś drażnił mnie zapach kawy, ale na studiach mi przeszło :mrgreen: Najbardziej lubię Nescafe Classic z mlekiem i cukrem, ale nie tylko Neskę piję. Inne też są dobre - Jacobs Gold, Prima niebieska. Fusiastych w ogóle nie jestem w stanie przełknąć. Tylko rozpuszczalne.

Piję kawę, bo lubię. Nie rozumiem ludzi, którzy muszą pić kawę w celach pobudzających. Moim zdaniem ona wcale takowych nie posiada. Ja mogę wypić kawę, a w dziesięć minut później już smacznie spać. Wydaje mi się więc, że albo ludzie sobie wmawiają, że kawa ma na nich jakiś wpływ, albo ja jestem jakimś cyborgiem i na mnie nie działa :mrgreen: Chyba, że po prostu za dużo już w życiu jej wypiłem i organizm się przyzwyczaił i nie reaguje (jak to z używkami :wink: ).

Maślanka albo kefir? :pale: W życiu tego kijem nawet nie ruszę, toż to się właśnie nie nadaje do picia!
Już po raz któryś nie mogę się z tobą zgodzić :) Maślanka jest rewelacyjna, zwłaszcza smakowa - truskawkowa, brzoskwiniowa albo Straciatella 8) Palce lizać!

piterzx   

Witam,

ja zaznaczyłem i kawę i herbatę. A pijam następujące mikstury:

:lol: herbata czarna -rzadko sama, głównie z cytryną lub sokiem malinowym

:D herbaty smakowe (niewiele chyba z herbatami mają wspólnego, ale jest smaczna :tongue: )

:arrow: herbata zielona (ostatnio bardzo mi zasmakowała)

:arrow: kawa rozpuszczalna -obowiązkowo mocna i obowiązkowo z dużą ilością mleka

:arrow: i różnego rodzaju inne napoje (z wyjątkiem C2H5OH)

Pozdrawiam :wink:

Granat   

Mnie drażni zapach kawy ( może nie dorosłem do tego :lol: ) ;] Natomiast herbaty piję duże ilości lubię :

Czarną z cukrem ( ja słodzę fruktozą :D )

Czarną z miodem i cytryną

Czarną z miodem

Czarna z cytryną

Czarną z syropem

Czerwoną -clean

Czerwoną z miodem

Czerwoną z cytryną

Zieloną ( clean only ! )

Nie lubie :

Każdej z mlekiem

Białej ( sux ! )

Estera   
Berber Whisky pita w Maroku... nie do opisania

O tak! W ogóle- mięty, herbaty w takich krajach jak Maroko czy Tunezja- coś wspaniałego. Pite jeszcze u Berberów na pustyni- nawet w czterdziestostopniowy upał.

piterzx   
O tak! W ogóle- mięty, herbaty w takich krajach jak Maroko czy Tunezja- coś wspaniałego. Pite jeszcze u Berberów na pustyni- nawet w czterdziestostopniowy upał.

Piłaś?? Byłaś w tamtym rejonie??

Estera   
Piłaś?? Byłaś w tamtym rejonie??

Miałam tą przyjemność :lol: Ale nie róbmy tu OT :D